Ženy FK přes Duklu do čtvrfináele poháru!

19.12.2017 09:49

 

Ženy FKR přes Duklu do čtvrtfinále poháru !

 

FK Rakovník - FK Dukla Praha 2 : 2 (1 : 0) na p. k. 5 : 3

 

Posledním utkáním FK Rakovník v roce 2017 bylo osmifinále poháru na umělé trávě v Rynholci, kam zavítal slavný klub FK Dukla Praha v jeho ženské podobě, v současnosti šestý klub I. ligy. Poslední utkání to bylo i pro trenéra Klose na lavičce FKR.

 

Na hřišti se celý poločas od úvodního hvizdu v podstatě hrálo na bránu FKR, ale soustavný tlak prvoligového týmu končil nepřesnými nebo slabými střelami se kterými si Havlíková bez problémů poradila. Rakovnické hráčky se do šance dostaly jen jednou, ale dokázaly ji využít. V 10. minutě rozehrávku Dukly zachytila Landesková a křížnou střelou trefila ke vzdálenější tyči – 1 : 0. Ke smůle domácího týmu musela ve 24. minutě odstoupit zraněná Brücknerová a tým FKR šel do deseti.

 

Druhý poločas byl obrazem prvního, jen s tím rozdílem, že se podařilo hostům v 47. minutě po hezké křídelní akci a centru vyrovnat – 1 : 1. V 64. minutě se domácí tým propracoval k prvnímu rohovému kopu a po centru Lodeové a hlavičce Králíkové šel opět do vedení – 2 : 1. Do konce zápasu převaha Dukly vedla jen k vyrovnání v 78. minutě po přesné střele z hranice pokutového území – 2 : 2. A tak o postupujícím do čtvrtfinále musely rozhodnout penalty, které lépe zvládl domácí tým. Kubešová, Landesková, Rubešová, Bezchlebová a Lodeová se nemýlily a přispěly tak k velkému překvapení.

 

Milan Klos: „Tak určitě krásný pocit a hrdost na tým, jak to zvládl v deseti s jednou juniorkou a zraněnou Rubešovou. Ligový tým se neporáží každý týden. Nicméně to nic nemění na tom, že to byl dnes můj poslední zápas u týmu FK Rakovník. Rád bych touto cestou chtěl poděkovat všem zúčastněným, co se na chodu klubu podíleli, zvláště velké poděkování a obrovský obdiv patří majiteli klubu p. Učíkovi. Tento člověk udělal a dělá pro hráčky opravdu mnoho a mě jenom mrzí, že si toho některé holky neváží. Děkuji také všem hráčkám, které jsem za těch šest let poznal a vedl. Pro mě to bylo velice poučné období a dost mi to dalo i do osobního života. Holky ještě jednou moc děkuji za dnešní zápas. Vždy na Vás budu rád vzpomínat.“

 

Sestava: Havlíková - Brücknerová, Kubešová, Králíková, Erbová – Rubešová, Bezchlebová, Fedorková, Lodeová – Mynajová, Landesková. Trenér: Milan Klos.