Vysoká prohra v posledním zápase základní části.

11.04.2016 08:32

Vysoká prohra v posledním zápase základní části !

 

FK Rakovník – 1. FC Olomouc  1 : 7  (0 : 1)

 

Poslední zápas s již jistým účastníkem čtveřice, která bude bojovat o postup do první ligy, sehrály rakovnické ženy na umělé trávě v Rynholci. Na jejich 6. místě a účasti ve skupině o udržení už výsledek zápasu nemohl nic změnit.

Studená sprcha pro hráčky FKR přišla hned ve 2. minutě, kdy několik chybiček v obraně vyústilo ve snadnou branku hostujícího týmu – 0 : 1. Na hře rakovnických děvčat to však nezanechalo žádnou stopu. Hráčky Olomouce nepustily za půlku a vytvářely si  dost gólových šancí, ovšem bez potřebného efektu.

Do druhého poločasu nastoupil FKR s tím, že bude pokračovat v aktivní hře, ale po zbytečné ztrátě ve středu hřiště opět po dvou minutách inkasoval – 0 : 2. Stejná situace nastala o další dvě minuty později – 0 : 3. Od té doby hráčky FKR už míče jenom odkopávaly, zbytečně ztrácely balóny, čehož soupeř dokonale využil a sázel jednu branku za druhou. Jediným světlým okamžikem FKR byla 77. minuta, kdy za stavu 0 : 5 potrestala faul na Fedorkovou z pokutového kopu Lucie Churanová – 1 : 5. V poslední desetiminutovce však Olomouc přidala další dvě branky – 1 : 7.

 

Milan Klos: „Celkově jsem dost zklamaný. Abych řekl pravdu, už nevím jak holky namotivovat. Je to teď hlavně o hlavě. Pokud nás budou poslouchat a věřit tomu co po nich chceme, tak to bude dobré.“

 

Sestava: Horáčková – Brücknerová (76. Ajksnerová), Lodeová, A. Churanová, Roubíková – Černá, Fedorková, Stránská, K. Rubešová (54. Slavíková) – Bezchlebová (76. A. Rubešová), L. Churanová. Trenér: Milan Klos.