Vydřené tři body s nováčkem!

27.10.2014 12:41

Vydřené tři body s nováčkem !

 

FK Rakovník – 1. FK Příbram   2 : 0  (1 : 0)

 

V 8. kole II. ligy žen čekal rakovnické hráčky nováček, který si ovšem jako nováček nepočíná a drží bezpečný střed tabulky. Celý první poločas také dokazoval, že nepřijel prohrát. Rakovnická obrana častokrát hasila na poslední chvíli nebezpečné útoky soupeře. Hráčky FKR však byly také dopředu nebezpečné a ve 12. minutě se i gólově prosadily. Plháková volila z úhlu místo očekávaného centru střelu na bližší tyč a dokonale zaskočila jinak vynikající příbramskou brankářku – 1 : 0. Ta dokázala po faulu na Košvancovou ve 25. minutě Dubcové lapit pokutový kop i následnou dorážku. Hosty to ještě více nakoplo a tak musela dvěma fantastickými zákroky pomoci Pavlíčková.

Druhý poločas už byl znát úbytek sil na příbramské straně, navíc jistotou byla stoperka Vedralová a tak se šance rodily na druhé straně hřiště. K zakončení se dostávala zejména Stránská a Roubíková, ale střely byly slabé nebo nepřesné. Prosadila se až střídající juniorka Černá, která v 75. minutě trefila z první přesně k tyči centr Plhákové – 2 : 0 a stanovila konečnou podobu výsledku.

 

Milan Klos: „Dnes to bylo hlavně o bojovnosti. Terén byl hodně mokrý a kluzký a tak se nedalo moc kombinovat. Začátek zápasu se nám moc nepovedl. Na hřišti jsme byli nedůrazní, hodně chybovali a nic se nám nedařilo. Postupem času jsme se ale dostávali do hry a dá se říci, že jsme soupeři nic nedovolili. Velice dobře nám dnes pracovala nová stoperská dvojice Vedralová, Dubcová a hodně byla vidět i Fedorková s Plhákovou. Dnes si zaslouží pochvalu všechny hráčky. Bojovaly, měly chuť hrát a tak musím být spokojený.“

 

Sestava: Pavlíčková – Andrová, Vedralová, Dubcová, Fedorková – Plháková, Novotná, Stránská, Rubešová (61. Černá) – Košvancová (46. Slavíková), Roubíková. Trenér: Milan Klos.