Vydařené výtězství

02.05.2016 12:13

Vydřené vítězství a záchrana !

 

 

FK Rakovník – AFK Slavia Malešice   2 : 0  (2 : 0)

 

V nadstavbové části ve skupině o sestup z II. ligy přivítal FKR na umělé trávě v Rynholci poslední tým tabulky. Vítězství by znamenalo jistou záchranu pro FK Rakovník.

Přestože soupeř přijel jen s deseti hráčkami, byla hra od úvodního hvizdu překvapivě vyrovnaná. Útoky domácích hráček však byly hodně nebezpečné. Kýžená branka do sítě Malešic padla v 21. minutě, kdy Lucie Churanová unikla po brankové čáře a předložila Bezchlebové, která trefila brankářku, dorážce Černé ale do sítě už nikdo nezabránil – 1 : 0. Další pěkná fotbalová akce se zrodila v 32. minutě. Novotná vysunula Černou, která předložila nabíhající stoperce Stránské, jejíž střela z deseti metrů zaplula do malešické branky – 2 : 0.

Ve druhém poločase spíše ubývaly síly rakovnickým hráčkám, což přineslo hodně šancí i na straně Malešic. Naštěstí předvedl hostující tým žalostnou koncovku. A protože i rakovnické šance zůstaly nevyužity, skóre se ve druhé půli neměnilo.

 

Milan Klos: „Sice jsme vyhráli, tak bych měl být spokojený. Ale dovolím si říci, že jsme byli horším týmem. V prvním poločase jsme zahodili snad šest tutovek a ve druhém už to byla jenom hrůza. Vím, že máme hodně mladý a nezkušený tým, ale co mě vadí nejvíc je, že si hráčky nedají říci a pak to podle toho vypadá.“

 

Sestava: Horáčková – Ajksnerová (57. Brücknerová), A. Churanová, Stránská, K. Roubíková – Černá, Novotná, Fedorková, K. Rubešová – Bezchlebová (46. Králíková), L. Churanová Trenér: Milan Klos.