10 kolo 5.11.2016 FK Rakovník - Baník Ostrava

07.11.2016 10:12

FKR veze tři body z Ostravy !

 

 

FK Rakovník  - FC Baník Ostrava 5 : 1  (0 : 0)

 

Poslední mistrovské utkání podzimní části II. ligy sehrály rakovnické hráčky na umělce v Rynholci s jasně posledním týmem tabulky.

Od prvních minut zápasu místo gólové smrště z rakovnických kopaček se hrála vyrovnaná partie, i když se šance rodily zejména před brankou Baníku. Do šancí se postupně dostaly Kobesová, Fedorková a Fadrhoncová, ale jejich zakončení bylo hodně slabé, ostravská brankářka s ním neměla problémy.

Do druhého poločasu trenér Klos přeskupil řady a na výkonu to bylo znát. Už za 5 minut šel FKR do vedení díky Fadrhoncové, která si poradila tváří v tvář s ostravskou brankářkou po krásném vysunutí Rubešovou – 1 : 0. Za dalších 6 minut se Rubešová prosadila sama, když vlétla mezi váhající stoperky Baníku a přesně zakončila – 2 : 0. Uklidnění na rakovnické kopačky pak v 64. minutě přinesla branka Bezchlebové – 3 : 0. Klid v rakovnických řadách však paradoxně znamenal v 71. minutě branku v síti Novákové – 3 : 1. Domácí tým ale komplikace nepřipustil, navíc přidal v 85. a poslední minutě z kopaček Fadrhoncové a Bezchlebové další dvě branky - 5 : 1.  

 

Milan Klos: „První poločas byl s naší strany hodně špatný. Vůbec jsme se nedostávali k naší hře, zbytečně jsme kazili přihrávky a celkově zmatkovali. Podle mě to bylo i podceněním soupeře, kdy si holky myslely, že to půjde samo. O přestávce jsme si vše vyříkali, udělali nějaké změny v rozestavení a soupeře jsme jasně přehráli.“

 

Sestava: Nováková - Brücknerová, Kubešová, Bezchlebová, Ajksnerová – Černá, Fedorková, K. Rubešová, Fandrhoncová – Kobesová, Kopková. Trenér: Milan Klos.