7.kolo 15.10.2016 Hodonín - FK Rakovník

17.10.2016 14:36

Spravedlivá remíza v Hodoníně !

 

FC Nesyt Hodonín – FK Rakovník   2 : 2  (2 : 1)

 

V 7. kole II. ligy musely hráčky FKR zajet na jih Moravy k utkání s dosud neznámým soupeřem na neznámém hřišti.

A předvedly se pěkně zostra. Již ve 2. minutě zápasu šly do vedení po nacvičené akci a pěkném zakončení Bezchlebové – 0 : 1. Ve 13. minutě ale bylo srovnáno. Po nedůrazu ve středu hřiště a krásně střele domácí hráčky do šibenice, neměla Havlíková šanci zasáhnout – 1 : 1. Hra se se pak uklidnila, odehrávala se většinou ve středu hřiště se spoustou nepřesností z obou stran. Domácí hráčky hrály po celé utkání velice tvrdě, někdy až za hranicí únosnosti. Ve 37. minutě, po zmatku v obraně FKR šly domácí hráčky do vedení – 2 : 1. Před odchodem do šaten mohlo být srovnáno, ale Lodeová obstřelila nejen brankářku, ale těsně i domácí branku.

Druhý poločas byl obrazem prvního, kdy to byl spíše boj, než hra. Bohužel rozhodčí Bártová tvrdou hru domácích přehlížela, což rakovnické hráčky těžce nesly, navíc, když jim všechno možné i nemožné odpískala. V 75. minutě přišla další tutovka po střele Bezchlebové do tyče, ale dorážející Ajksnerová prázdnou branku zbrkle přestřelila. Závěrečný tlak hráček FKR pak přinesl zasloužené vyrovnání. Nakopnutý balón do šestnáctky domácích hlavou tečovala Brücknerová k zapomenuté Bezchlebové, která špičkou kopačky prostřelila domácí brankářku – 2 : 2.

 

Milan Klos: „Těžké utkání, které bylo hlavně o psychice a vyrovnání se s tvrdou hrou domácích. V utkání jsme zase udělali dvě chyby, které soupeř okamžitě potrestal. Pořád nám chybí větší důraz v soubojích, zpřesnění hry a hlavně klid v zakončení. Spoustu věcí řešíme strašně chaoticky, nic si nepřipravíme a pak jsou na hřišti zmatky. Holky ale musím pochválit. I když máme poslední dobou velkou smůlu, pořád chtějí hrát. Žádný zápas nevypustí a toho si cením nejvíc.“.

 

Sestava: Havlíková - K. Rubešová, Kubešová, Králíková, Brücknerová - Ajksnerová, Stránská, Fedorková, Fadrhoncová (79. A. Rubešová) - Bezchlebová, Lodeová. Trenér: Milan Klos.