2.kolo 17.12.2016

21.12.2016 15:27

FKR i Olympie s jednou výhrou a jednou porážkou !

 

Druhý hrací den divizní soutěže ve futsalu žen čekaly oba rakovnické týmy ve slánské biosce dva zápasy, s domácími týmy R. S. C. Čechie Slaný a FC Démoni Česká Lípa.

 

Do prvního zápasu nastoupil FK Rakovník proti Démonkám, které prokázaly opětovné výrazné zlepšení. Na první gól v brance Novákové ve 4. minutě sice dokázala opovědět mladice Frenclová po spolupráci s Maňasovou a Kubešovou ještě v téže minutě, ale pak už se hráčky FKR nedokázaly prosadit. Do poločasu českolipské hráčky přidaly ještě tři branky a ve druhé půli své vedení pohlídali a upravily na konečných 5 : 1.

 

Druhý zápas sehrál Slaný s týmem SK Olympie Rakovník. Aktivita byla od začátku na sálovkách Olympie, která šla v 5. minutě do vedení zásluhou hlavičky Vajcové po přesném obloučku Jungové. Do poločasu se prosadila ještě Dubcová, Dobrevová, Jungová a Andrová. Ve druhé půli Olympie pokračovala v nastolené hře a přidala dalších pět branek, které zaznamenalo stejných pět hráček jako v prvním poločase. Na konečných 1 : 10 upravila dvojice, přihrávající Dubcová a do prázdné skórující Andrová.

 

Drama sliboval zápas Olympie proti České Lípě a také tomu tak bylo. Rychlá hra z obou stran vedla k první šanci Olympie ve 4. minutě. Míč poskakující po brankové čáře však nikdo nedokázal doklepnout do sítě. Naopak z protiútoku si nešťastně Dobrevová, po zmatku před brankou Vacíkové, kopla míč do vlastní sítě. Následovala hluchá pětiminutovka ze strany Olympie, kterou Démonky potrestaly další brankou po špatné rozehrávce v 10. minutě. Ve zbytku poločasu a ve druhé půli se Olympie hnala za vyrovnáním, což přinášelo šance na obou stranách. Branka České Lípy však byla jakoby zakletá, tutovky spálila Ad. Brabcová a Vajcová. Takže na konci utkání platilo poločasové skóre 2 : 0.

 

Poslední zápas, který sehrál Slaný s FKR, byl dramatický jen první desetiminutovku, kdy platilo skóre 1 : 1. Pak se začaly prosazovat hráčky FKR, které stihly do poločasu přidat čtyři branky. Druhý poločas byl obrazem prvního. Na osmi brankách v síti Slaného, při konečném skóre 2 : 8, se podílely 3 x Maňasová, 3 x Lodeová, Fedorková a Kubešová. V poslední minutě se ještě blýskla Nováková, která bravurně zlikvidovala slánskou penaltu.

 

Vedoucí týmu FKR Zdeněk Učík: „V prvním zápasu se prosadil zkušenější a také lepší tým. V druhém zápase si děvčata s chutí zastřílela. Mám radost z našich juniorek, které jsou nebojácné a dokážou se prosadit mezi mnohem otřelejšími hráčkami“.

 

Vedoucí týmu Olympie Jaromír Štefan: „Zápas se Slaným jsme ovládly a ušetřily i síly na následující, mnohem těžší, zápas. K tomu, abychom byly úspěšné i v něm nám chybělo přeci jenom trochu štěstí“.

 

Sestava FKR: Nováková – Ajksnerová, Kubešová, Maňasová, Frenclová – Fedorková, K. Rubešová, Lodeová.

 

Sestava Olympie: Vacíková – Adéla Brabcová, Alžběta Brabcová, Hajnová, Dobrevová – Jungová, Vajcová, Andrová, Dubcová.