Rozhodly dvě individuální chyby !

27.03.2011 18:01


Sokol Stará Lysá – FK Rakovník 3 : 1 (1 : 0)

K jarní ouvertuře II. ligy zajely ženy FK Rakovník do Staré Lysé, s kterou na podzim doma prohrály 0 : 1, ale před rokem dokázaly ve Staré Lysé zvítězit.
Od prvních minut byla hra vyrovnaná. Hned ve 3 minutě se do gólového zakončení dostala Novotná, ale z hranice šestnáctky těsně minula. V 15. minutě naopak obrovskou šanci propásly domácí hráčky. Od té doby byla rakovnická děvčata pod tlakem, který korunovaly domácí ve 33. minutě vedoucím gólem po chybě na levé straně obrany – 1 : 0. V té době několikrát zabránila gólu vynikajícími zákroky brankářka Pavlíčková.
Druhý poločas začal zvýšenou aktivitou FK Rakovník, která však končila před pokutovým územím soupeře. V 56. minutě domácí po rychlém protiútoku své vedení navýšily – 2 : 0. Rakovnické hráčky nepolevily ve svém úsilí změnit nepříznivý stav, což přineslo kontaktní branku v 64. minutě po centru Zelenkové a přesné střele Káňové – 2 : 1. Naděje však rychle spláchla v 72. minutě chyba Pavlíčkové při rozehrávce, kterou domácí hráčky jednoduše potrestaly – 3 : 1. Zbytečný gól snahu hráček FK Rakovník otupil, přesto se Roubíková dostala do dvou šancí. Jednou prováhala správný okamžik ke střele, ve druhém případě trefila brankářku.

Milan Klos: „Mrzí mě, že se holky přizpůsobily soupeři a z toho pramenily individuální chyby. Nedokázaly hrát svou hru. Doufám, že to přinese poučení do příštích zápasů.“

Sestava : Pavlíčková – Brabcová, Vedralová, Krobotová, Lodeová – Káňová, Novotná, Zelenková, Andrová (46. Dubcová) – Kieryková (65. Vajcová), Roubíková. Trenér: Milan Klos

Rozhodčí: Jitka Látrová