Rozhodla až druhá půle!

03.11.2014 07:48

Rozhodla až druhá půle !

 

 

FK BAUMIT Jablonec nad Nisou – FK Rakovník  0 : 3  (0 : 0)

 

Poslední zápas podzimu sehrály hráčky FKR na umělé trávě se soupeřem z dolních pater tabulky, který však prokázal proti loňskému ročníku výrazné zlepšení.

Od začátku utkání postupně převzaly rakovnické hráčky otěže zápasu do svých rukou, ale prosadit se proti zatažené obraně Jablonce byl velký problém. Přesto se do poločasu dostaly do čtyř tutových šancí. Třikrát zaváhala juniorka Rubešová, když dvakrát minula míč před prázdnou brankou a jednou přehodila brankářku, bohužel i s brankou, jednou Poláčková z pěti metrů trefila brankářku.

Druhý poločas pokračoval ve stejném duchu až do 62. minuty, kdy si naběhla stoperka Vedralová na přihrávku Poláčkové a z 25 metrů trefila přesně do šibenice – 0 : 1. Za pět minut se snesl centr Vedralové od půlící čáry do vápna domácích, dostal se na hlavu Plhákové, která šancí nepohrdla – 0 : 2. Zbytek zápasu už hráčky FKR kontrolovaly, přesto jejich útočná snaha nepolevovala. Konečnou podobu výsledku dala 2 minuty před koncem z penalty Dubcová po faulu na Plhákovou v pokutovém území - 0 : 3.

 

Milan Klos: „S předposledním týmem tabulky jsme se dlouho trápili, na našich kopačkách bylo hodně nepřesností, nervozity, vázla komunikace a celkový herní projev byl špatný. Ve 2. poločase jsme zlepšili pohyb, zpřesnili přihrávky, méně jsme chybovali a dostali tak domácí tým pod tlak. Pochvalu zaslouží za převedený výkon bezchybná Vedralová, za 2. poločas celý tým.“

 

Sestava : Pavlíčková – Andrová (88. Slavíková), Vedralová, Dubcová, Fedorková – Plháková, Novotná, Stránská, Rubešová (59. Ajksnerová) – Poláčková, Roubíková (31. Černá). Trenér: Milan Klos. 

=