Rozhodl první poločas!

21.09.2015 13:08

Rozhodl první poločas !

 

FK Rakovník – FC Zbrojovka Brno 2 : 5  (0 : 3)

 

Dalšího soupeře věhlasného jména přivítaly ženy FKR ve 4. kole II. ligy na domácím hřišti v Lánech.

Od prvních minut to byly brněnské hráčky, které udávaly tempo hry a přetížená rakovnická obrana vydržela, někdy jen se štěstím, odvracet šance hostujícího týmu. Hráčky FKR zahrozily jen jednou po rohovém kopu Dubcové v 9. minutě, když míč propadl k Bezchlebové, která však trefila brankářku. V poslední čtvrthodince poločasu přeci jenom hostující tým třikrát dopravil míč do branky Horáčkové a stanovil poločasové skóre – 0 : 3.

Do druhého poločasu jakoby v rakovnickém dresu nastoupil jiný tým. Aktivita se přesunula na kopačky domácích hráček. Tlak přetavily v první gól v 57. minutě, kdy si s dlouhým autem Rubešové poradila Fedorková a zakončila přesně k tyči – 1 : 4. Aktivita hráček FKR nepolevila a výsledkem byla druhá branka v 77. minutě, opět z kopačky Fedorkové, která přehodila brankářku po pasu za obranu Vajcové – 2 : 3. Závěrečný nápor FKR ale o dvě minuty později utnula rozhodčí, která si vymyslela faul Dubcové na hranici šestnáctky. Z následného trestného kopu totiž Zbrojovka opět navýšila skóre – 2 : 4. O další tři minuty později hlavička hostující hráčky dala konečnou podobu výsledku – 2 : 5.

 

Milan Klos: „Dnešní utkání se mi hodnotí velice těžce. V prvním poločase jsem náš tým vůbec nepoznával. To co jsme předváděli, se nedá nazvat fotbalem. Jedním slovem to bylo katastrofální. Do druhého poločasu jsme nastoupili v pozměněné sestavě a hra najednou začala mít smysl. Dobře jsme kombinovali, vytvořili si tlak na soupeře a směrem dopředu jsme byly nebezpeční. Výsledkem bylo snížení na rozdíl jedné branky. Pak bohužel místo toho, abychom ještě přidali a soupeře dorazili, tak přišly dvě hrubky a o naší prohře bylo rozhodnuto.“

 

Sestava: Horáčková – Andrová, Vajcová, Králíková (65. Ajksnerová), Fedorková – L. Churanová, Novotná, Dubcová, Jedličková – Bezchlebová (46. Slavíková), K. Roubíková (46. K. Rubešová). Trenér: Milan Klos.