Raport o DROPS CUPu...

02.03.2010 09:00

 

Pavlíkovské lvice udolaly Rakovník

V neděli byl na programu poslední hrací den zimního turnaje žen – Drops cup 2010, který se koná na umělé trávě v Rakovníku. Velmi náročný den měly pavlíkovské lvice, na které čekaly během pěti hodin dva těžké zápasy.

 

SK Pavlíkov – Inferno Praha 1:4 (0:1)

První poločas dopoledního utkání přinesl vyrovnaný fotbal. Oba týmy se střídaly před vápny soupeřek a vytvářely si dobré pozice pro zakončení. Obrany ale pracovaly spolehlivě a vždy někdo na poslední chvíli dokázal zabránit soupeři ve skórování. Až přišla 42. minuta, kdy pavlíkovské hráčky udělaly hrubku před vlastní šestnáctkou a byly za ni potrestány gólem – 0:1.

Druhá část přinesla stejný obraz. Tedy pouze v jejím úvodu. Opět přišla chyba Pavlíkova a trest v podobě druhé branky – 0:2. Když přidaly Pražanky třetí gól, bylo prakticky rozhodnuto. Jiskru naděje dokázal za pár minut vykřesat O. Pavlíčková, jež si pohrála s obranou a snížila – 1:3. Poslední slovo ale v závěru měly Pražanky, které upravily na konečných – 1:4.

 

SK Pavlíkov – FK Rakovník 1:0 (1:0)

Pavlíkovské hráčky měly v nohách devadesát minut s Infernem, poté dvouhodinovou pauzu a šly změřit síly s odvěkými rivalkami z Rakovníka. Hodně do minulosti bychom museli zapátrat, kdy se pavlíkovským lvicím tohoto soupeře podařilo porazit. Každá série ale jednou končí a to, že skončila právě v neděli, je nejen zásluha bojovnosti pavlíkovských hráček, ale také laxnosti a nezodpovědnosti hráček FKR.

O osudu utkání rozhodla již 4. min., kdy utekla Kulhánková a nad padající Pavlíčkovou poslala míč do sítě – 1:0. V dalším průběhu nebyl k vidění hezký fotbal. Řada nepřesností z obou stran rozkouskovala hru. Chyběla plynulost a přesná kombinace. V jedné věci ale pavlíkovské hráčky své rivalky převyšovaly, tou byla bojovnost a nasazení. „Lvice“ nevypustily jediný souboj. Všude byly dříve a hlavně si nekomplikovaly život. Naopak hráčky FKR předvedly profesorský fotbal ve stylu: Pavlíkov se porazí sám. To však byl velký omyl.

Ve druhém poločase byl k vidění stejný obraz hry. Rakovník jednou dokázal zakombinovat po křídle a hned z toho byla vyložená šance. Po pravé straně utekla Ferenčíková. Přesným centrem našla Brabcovou, která ale Pázlerovou nepřekonala. Pavlíkovské hráčky tak udržely cenné vítězství až do konce.

Jaroslav Červený: „Musím být spokojen. Na to, že holky měly v nohách již dopolední utkání, tak derby oddřely a odbojovaly. V některých fázích jsme měli i štěstí, ale to přeje připraveným. Bylo na nás vidět, že chceme víc vyhrát než rakovnické hráčky.“

Jan Janota: „Jsem neskutečně vytočen. Z naší strany to byl antifotbal. Hráčky neplnily základní pokyny. Připadá mi, jako by mě ignorovaly, když jsem jim něco říkal a na hru a nebezpečí Pavlíkova upozorňoval. Hrály vlažně a nekoncentrovaně. Ještě že taková facka přišla v přípravě. Na některých bylo vidět, jak si říkají: Pavlíkov má v nohách už jeden zápas, to bude hračka. Opak byl pravdou. Pavlíkov si za bojovnost a nasazení výhru zasloužil.“

Pavlíkov: Pázlerová – V. Bártová – Pospíšilová, Šarlingrová, Hlaváčková – Brabcová, Mladá, Broumová, Procházková – Kulhánková, O. Pavlíčková. Hokejově střídaly: Kutílková, Černá, Slavíková a Bogliová. Trenér: Jaroslav Červený.

FKR: Pavlíčková – Krobotová – Liprtová, Brabcová – Andrová, Novotná, Zelenková, Šachová – Kieryková, Chudá, Sládková. Hokejově střídaly: Ferenčíková, Joglová a Polanecká. Trenér: Jan Janota