Rakovník - Lysá ( Rakovnický deník - Bianka)

21.09.2010 23:57

 

FK Rakovník remízu neubránil
 
BIANKA JOGLOVÁ
Rakovník – V sobotu před velkým derby odehrály svůj mistrovský zápas i druholigové ženy z Rakovníka, na jejichž hřiště na Zátiší přijely dlouholeté nejsilnější soupeřky ze Staré Lysé, které léta nepostoupily do první ligy jen kvůli absenci mládežnického družstva. I přes veškeré kvality Lysé dokázaly domácí slečny hrát 70 minut obstojný fotbal.
 
FK Rakovník – Stará Lysá
0:1 (0:0)
 
Rakovničanky nechtěly dostat rychlý gól, proto se jejich práce zakládala na důkladném bránění, což se dařilo. Soupeřky, které jsou známé dlouhými míči za obranu, křižnými nahrávkami přes celou polovinu a důrazným zakončením ze standardních situací, hrály přesně styl, který jim je vlastní.
Především mladičká Vedralová nepustila svoji protihráčku vůbec do hry a post předstoperky jí padnul jak ušitý. Dvakrát musela domácí fotbalistky zachránit gólmanka Pavlíčková, ale to jí problémy nedělalo.
Rakovník se do útoku moc nedostával. Ale v jedné příležitosti se ocitla Káňová, nedokázala však ani zakončit. První poločas děvčata zodpovědně odbránila a soustředila se na druhou část hry.
Již ze začátku přišly drobné chyby v obraně, podceňování přicházejících míčů do pokutového území a nedůrazné odvrácení míče do bezpečí. Rakovník se ocitl v mírném tlaku a docházely síly na stoprocentní bránění
. V  souboji o míč dostala Chudá úder loktem a vzápětí musela bránit rohový kop, který při rakovnické smůle směřoval přímo na její hráčku, která mohla v 69. minutě pohodlně zakončit – 0:1.
Další branku už domácí neutrpěly, i když je čekalo ještě horkých dvacet minut, které ale už ubránily. Hru dopředu trochu oživila střídající Fedoková, která alespoň chvíli podržela míč na půlicí čáře, ale výraznou šanci hráčky FK neměly. Musely se tedy spokojit a jedním inkasovaným gólem.
„Lysá přijela se stylem hry, který jsme očekávali, nejprve holky dobře bránily a pracovaly zodpovědně, pak už jim ale docházely síly a zrovna to přišlo.
Remíza by byla obrovským úspěchem, možná jsme mohli brance předejít, kdyby Chudá, která dostala ránu do oka, šla hned vystřídat. S takovou odpovědností, když budeme hrát s ostatními soupeři, tak musíme uspět, řekl celkem spokojený trenér Rakovníka Jan Janota.
FK Rakovník: Pavlíčková – Krobotová, Brabcová,Vedralová, Lodeová – Chudá (72. Andrová), Novotná, Joglová, Roubíková – Kieryková (75. Fedorková), Káňová. Trenér Jan Janota