Rakovnické derby pro FKR!

01.12.2014 07:43

Rakovnické derby pro FKR !

 

Do nového ročníku divizní soutěže ve futsalu žen se přihlásilo 8 týmů z Ústeckého, Středočeského a Libereckého kraje. Ty se navzájem utkají dvakrát každý s každým v rámci šesti hracích dnů, které se uskuteční do konce února 2015. Vítězové z jednotlivých krajů pak postoupí na Mistrovství ČR, kde FK Rakovník získal v roce 2013 a letos bronzové medaile.

V prvním turnaji, který se konal ve stochovské hale, doplnili oba rakovnické týmy FK Rakovník a SK Olympie Rakovník, zástupci Ústeckého kraje FC Betis Kadaň a FC Balticflora Teplice.

 

V prvním utkání nastoupil FKR proti Kadani. Od úvodního hvizdu byla aktivita na sálovkách rakovnických hráček a za svou aktivitu byly odměněny brankou Fedorkové v 7. minutě, kdy trefila horní růžek branky a Plhákové minutu před koncem poločasu po úniku od půlící čáry. Ve druhém poločasu už aktivita FKR polevila, což soupeř využil ke snížení, vyrovnat však nedostal příležitost. Konečný stav 2 : 1.

 

Aktéry druhého utkání byla Olympie s Teplicemi. Olympie předváděla líbivý futsal, který také korunovala dvěma brankami ve 4. a 10. minutě.  Nejprve Andrová „bodlem“ prostřelila teplickou brankářku, poté znovu Andrová vrátila do sítě vyražený míč po střele Joglové. Ve druhém poločase se Olympii dařilo méně a teplické hráčky se hnaly za vyrovnáním. Dokázaly však jen snížit ve 23. minutě na konečných 2 : 1.

 

Třetí utkání mezi FKR a Teplicemi byl zápas zmařených šancí. Už do poločasu mohl FKR vést o dvě branky, ale na ukazateli svítilo 0 : 0. Více než 100 % ní tutovku spálila Plháková, střela Kierykové orazítkovala obě tyče. Trápení pokračovalo i ve druhé půli až do 25. minuty, kdy se nadechla k sólu středem Vedralová a posunula skóre na stranu FKR. Do konce zápasu už náskok rakovnické hráčky pohlídaly – 1 : 0.

 

Ve čtvrtém utkání narazila Olympie na Kadaň a vůbec se jí nedařilo. Už ve 3. a 4. minutě inkasovala díky nedůslednému bránění. Navíc dopředu si její hráčky nedokázaly poradit s tvrdou obranou. V 13. minutě nedůslednost při bránění vedla k navýšení skóre. Ve druhém poločase snaha Olympie k vyrovnání nevedla, naopak ještě jednou inkasovala, 4 minuty před koncem z dobře rozehrané standardní situace upravila kadaňská hráčka na konečných 0 : 4.

 

Poslední utkání svedlo oba rakovnické týmy a projevilo se při něm momentální rozpoložení obou týmů, bojovnost hráček FKR kontrastovala s rozháranou hrou Olympie. V 6. a 11. minutě dvakrát zafungovala kombinace Fedorkové a do prázdné branky zakončující Poláčkové. V poslední minutě poločasu byla zakončující Fedorková po spolupráci se Slavíkovou. Ve druhé půli se hrálo dlouho bez gólu, až ve 24. minutě vykřesala naději pro Olympii hlavička Dobrevové, po přesném autovém kopu Andrové. Naděje však utnula o 3 minuty později sólem Poláčková a stanovila tak konečné skóre pro FKR 4 : 1.  

 

Vedoucí týmu FKR Zdeněk Učík: „Ač oslabeni o dvě zraněné hráčky, získali jsme ze tří zápasů plný počet bodů. Holkám je třeba poděkovat za to, s jakým nasazením všechna utkání odehrála. Nic víc než maximální spokojenost“.

 

Sestava FKR: Školná – Vedralová, Fedorková, Kieryková, Rubešová – Poláčková, Slavíková, Plháková, Černá.

 

Sestava Olympie: Dobrevová – Brabcová Adéla, Brabcová Alžběta, Hajnová, Joglová –Andrová, Dědková, Šarlingerová, Bogliová. Trenér: Marek Titlbach

=