Příliš jasné vyřazení z poháru.

01.12.2014 07:38

Příliš jasné vyřazení z poháru !

 

FK Rakovník – FC Viktoria Plzeň  0 : 8  (0 : 4)

 

V osmifinále Českého poháru žen přivítaly rakovnické hráčky na umělé trávě v Rynholci soupeře, který je na třetím místě od konce tabulky I. ligy. Rozdíl ve výkonnosti mezi soutěžemi je podstatně větší než mezi muži a od úvodního hvizdu to bylo znát. Hráčky plzeňské Viktorky se vrhly do útoku a domácí obrana nevěděla kam dřív skočit.  K ohrožení plzeňské brankářky se hráčky FKR vůbec za celý první poločas nedostaly. První gól padl v 17. minutě, kdy se nakumulovaly drobné chyby v obrané činnosti, čehož hostující tým dokázal využít, stejně jako v 23. a 25. minutě – 0 : 3. Ještě tři minuty před koncem poločasu padl další gól po příliš dlouhém otálení s odkopem – 0 : 4.

Ve druhém poločase Plzeňačky přeci jen trochu polevily, ale byly to ony, kdo skóroval po rychlém protiútoku v 57. minutě – 0 : 5. Největší šance pro FKR přišla o 4 minuty později, kdy se ve vápně Plzně dostaly postupně k míči 4 rakovnické hráčky, žádná však nenašla odvahu vystřelit. Další tři branky do rakovnické sítě padly po přesných a razantních střelách zpoza velkého čtverce v 73., 87. a 90. minutě a daly konečnou podobu skóre – 0 : 8.

 

Milan Klos: „I když skóre zápasu vypadá hrozivě, tak musím být s předvedenou hrou holek spokojený. Jediné, co mě vadí a co jsem jim o poločase vytýkal, je ustrašená hra v osobních soubojích, bojácnost hrát jedna na jednu a hlavně důraz ve hře směrem k soupeři. Na druhou stranu musím uznat, že se holky snažily, běhaly a nic nevypustily. Teď je čeká zasloužený odpočinek, kde můžou vyléčit šrámy ze zápasů a připravit se na zimní přípravu, která bude hodně náročná. Všem jim ještě jednou moc děkuji.“

 

Sestava: Školná (46. Horáčková) – Rubešová, Dubcová (46. Ajksnerová), Vedralová, Slavíková – Plháková, Fedorková, Novotná, Andrová – Poláčková (46. Černá), Hrdličková. Trenér: Milan Klos. 

=