Předehrávka 18. kola: MOŘINA - RAKOVNÍK 0:4

23.05.2009 14:00

Sokol Mořina – FK Rakovník 0:4 (0:1)

V posledním kole II. ligy žen odjely hráčky FKR do Mořiny, která společně s FKR postoupila před sezónou do II. ligy. Mořině se ovšem ve vyšší soutěži vůbec nedařilo. Získala jeden bod a skončila poslední. Nic na tom nezměnil ani tento zápas. Rakovnické hráčky byly od prvních minut lepším týmem, ale nedokázaly svůj tlak vyjádřit střelecky. Byť šancí bylo mnoho. Jedinou střelkyní první části nakonec byla po půlhodině hry Kvapilová – 0:1.

Stejná hráčka přidala deset minut po zahájení druhého poločasu pojistku – 0:2. Za dalších pět minut už to bylo o tři góly, když se prosadila Stránská – 0:3. Poslední slovo měla nejzkušenější rakovnická hráčka Zelenková, která pečetila vítězství FKR na 0:4.

Jan Janota: „V první části se holky nedokázaly prosadit. Příčina byla také v hrbolatém hřišti, ale ve druhé části už to bylo mnohem lepší a nakonec holky zaslouženě zvítězily.“

FKR: Pavlíčková – Novotná – Liprtová, Brabcová, Pilíková (65. Andrová) – Buřtová, Stránská, Zelenková, Šachová – Kieryková, Kvapilová.

Trenér: Jan Janota.