Přátelák: FK - HOLOUBKOV 4:1

28.03.2009 14:00

FK Rakovník - TJ Holoubkov 4 : 1 ( 2:1 )

Poslední přípravný zápas před začátkem soutěže sehrály hráčky FK s obvyklým a tradičním soupeřem z Holoubkova, který je 1. ve 3.lize. Bohužel počet domácích hráček je žalostný, protože chybí zraněná Andrová, Balogová, Pilíková a bez účasti a omluvy Roubíková.

Opět se opakoval průběh začátku zápasu ze zápasu s Teplicemi, kdy domácí hrály velmi vlažně, bez pohybu. To přineslo trest v podobě rychlého protiútoku hostí, který musel být za cenu faulu zastaven na hranici vápna a z následného trestného kopu se ujali hráčky Holoubkova vedení 0 : 1. Tahle situace vedla k zlepšení hry domácích, které začaly běhat a to zejména bez míče a na hře to bylo okamžitě znát. Začaly mít územní převahu, držely více míč a s tím i přicházely brankové příležitosti. Nejprve se 2x zastřelovala Zelenková, která buď přestřelila a nebo trefila brankářku, ale pak přišla třetí střela, kterou golmanka vyrazila k nekryté Kvapilové, která zasunula do odkryté branky 1:1. Pak přišla ještě druhá branková situace, kdy se k odraženému míči dostala na hranici vápna Novotná a mazácky obstřelila chumel hráček před ní a chytře skórovala.

Druhá půle začala aktivní hrou domácích, které si dále tvořily brankové příležitosti, ale nedůsledně zakončovaly - Zíková z malého vápna nad, Liprtová vedle. Pak přišla standardní situace z levé strany vápna, k míči se postavila Zelenková a za přispění brankářky proměnila trestný kop v gól 3:1. Hosté hrozily pouze z brejkových situací a nebo z chyb domácích, které místy chtěly hrát moc "profesorský" fotbal a pramenily z toho chyby. Jednu z akcí chytla dobrým vyběhnutím a zneškodněním Pavlíčková. Poslední slovo měla aktivně hrající Zelenková, která 3m za vápnem napálila míč a ten skončil u levé tyče za zády bezmocné brankářky z Holoubkova 4:1.

Hodnocení:" První půlhodina hrůza, pak už to bylo výrazně lepší. Hrozně pomalu se rozjíždíme a to v 2.lize může být velmi nebezpečné. Nemůžeme si dovolit prohrávat o několik,nebo i o jeden, gólů a pak spoléhat na to, že to nějak doženeme. To nejde, musíme hrát koncentrovaně a s nasazením hned od začátku. Dneska bylo znát, že když jsem přidaly na pohybu -důrazu, soupeře jsme přehrály. Docela mě trápí marodka, zraněné hráčky. Ale to je fotbal a jestli nebudou k dispozici, musí to odehrát ty, které jsou zdravé a připravené."

Sestava: Pavlíčková - Joglová, Polanecká, Brabcová, Stránská - Liprtová, Zelenková, Novotná, Šachová - Zíková, Kvapilová hokejově střídala Kieryková