Pavlíkovský turnaj

15.08.2009 09:00

Mezi ženami kralovaly Vary

V sobotu 15.8. proběhl na pavlíkovském fotbalovém hřišti celodenní turnaj žen, kterého se zúčastnilo osm celků z druhé a třetí ligy. Týmy byly rozděleny do dvou skupin po čtyřech. Skupinu A jasně vyhrály Karlovy Vary, které nenašly přemožitele. Druhé místo vybojoval FK Rakovník, jenž podlehl poze K. Varům. O třetím místě pro Mělník rozhodlo jeho vítězství nad Vonoklasy.

Skupinu B ovládl domácí Pavlíkov, který také neztratil ani bod. Druhé skončily Kačice s jednou porážkou. O třetím místě rozhodlo vítězství Libušína nad Kryry 5:1.

V bojích o umístění nakonec zbylo poslední místo na Kryry, které odehrály celý turnaj bez střídání. Kryry v boji o sedmé místo podlehly Vonoklasům. Páté místo nakonec vybojoval Mělník, který přehrál Libušín.

Bitva o prvenství nejprve svedla v semifinále Kačici s K. Varami, kde Vary vyhrály rozdílem třídy. stejně tak se vedlo i v regionálním derby. Pavlíkov podlehl díky špatnému výkonu v prvním poločasu FK Rakovník 6:1 (5:0). V rakovnickém dresu se dvakrát prosadily Kieryková a Stránská a jednou Zelenková a K. Roubíková. Čestný úspěch Pavlíkova zařídila parádní trefou do šibenice Pázlerová. Pavlíkov tak čekal boj o třetí místo proti Kačici. Utkání se ale pro nechuť kačických hráček neodehrálo a domácí fotbalistky vyhrály kontumačně. Ve skupině se oba týmy také utkaly a Pavlíkov vyhrál díky dvěma trefám Kulhánkové a jedné Hejdové 3:0. Ve finále se tak utkaly suverénní Karlovy Vary, které potvrdily v boji s FK Rakovník roli favorita a po vítězství 3:0 se radovaly z celkového prvenství.

Při vyhlašování individuálních cen se nejlepší brankářkou stala Monika Pavlíčková z FK Rakovník. Nejlepší hráčkou Markéta Pázlerová z SK Pavlíkov. Nejlepší střelkyní Iveta Kovičová z Karlových Varů. Volila se také Miss turnaje, kde si vítězství odnesla Olina Pavlíčková z SK Pavlíkov.