Nešťastná prohra v Olomouci!

12.10.2015 10:18

Nešťastná prohra v Olomouci !

 

1. FK Olomouc – FK Rakovník   1 : 0  (0 : 0)

 

Na hřiště nejvážnějšího soupeře v boji o postup do finálové čtveřice zajely hráčky FKR ke svému sedmému zápasu, který rozdělil dlouhodobou část na polovinu.

Od úvodních minut byla hra vyrovnaná. Olomouc se prezentovala nákopy za rakovnickou obranu na rychlou domácí útočnici, kterou ale dobře v prvním poločase pohlídala L. Churanová, ve druhém Andrová. Hráčky FKR se zase prezentovaly kombinacemi s přenášením hry z jedné strany na druhou. Na šance však byl lepší domácí tým, který měl do poločasu dvě tutovky. Při jedné zachraňovala Stránská svým tělem na brankové čáře.

Druhý poločas byl kopií prvního. Hra se rychle přelévala od vápna k vápnu, ale bez úspěšného zakončení jak domácích, tak hráček FKR. Bohužel po jednom závaru v 75. minutě se míč odrazil k domácí hráčce, která pěknou střelou nedala Rubešové šanci – 1 : 0. Rakovnický tým přeskupil řady a začal diktovat tempo hry a také si vytvořil dost šancí, které ale vždy narazily na výbornou domácí brankářku. Ta zlikvidovala i rakovnickou šanci v posledních vteřinách, kdy se Bezchlebová ve dvojici řítila s L. Churanovou na olomouckou brankářku, ale místo přihrávky před prázdnou branku, volila střelu.

 

Milan Klos: „I přes dnešní smolnou porážku si holek velice vážím a jsme opravdu spokojen s jejich hrou. Hrály velice dobře kombinačně, snažily se neztrácet balóny a byly důrazné v osobních soubojích. Na to, že už třetí zápas v řadě nehrajme kompletní a navíc bez brankářky a do celého zápasu musí nastupovat hráčky juniorky, které mají minimum zkušeností a velmi málo odehráno, jsem spokojen“.

 

Sestava: K. Rubešová - Andrová, Stránská, Ajksnerová, L. Churanová - Černá, Novotná, Dubcová, A. Churanová - Bezchlebová, Jedličková. Trenér: Milan Klos.