Na úvod II.ligy přejely ženy FKR ostravský Baník!

31.08.2015 10:00

Na úvod II. ligy přejely ženy FKR ostravský Baník !

 

FK Rakovník – FC Baník Ostrava 4 : 2  (2 : 0)

 

Po reorganizaci soutěží je nyní jediná II. liga se čtyřmi týmy z Čech a čtyřmi z Moravy. Proto v prvním zápase nového ročníku II. ligy mohly ženy FKR přivítat soupeře hodně zvučného jména s prvoligovými zkušenostmi.

Od úvodního hvizdu působily rakovnické hráčky nejistě, ale dokázaly využít standardní situace do kterých se dostaly. Už v 6. minutě byl trestný kop Stránské tečován zdí, propadl do skrumáže, kde se nejlépe zorientovala Rubešová – 1 : 0. Akce Baníku byly vždy hodně nebezpečné, ale obrana v čele s Horáčkovou dokázala včas nebezpečí odvrátit. K další zajímavé standardní situaci se dostal domácí tým v 18. minutě. Od rohu velkého vápna zahrávala Stránská trestný kop na bližší tyč, kam si naběhla Landesková a stačila míč tečovat pod brankářku – 2 : 0.

Ve druhé půli padl v 57. minutě třetí gól rakovnických hráček, opět ze standardní situace. Po krásné individuální akci byla ve vápně faulována Landesková a sama penaltu bezpečně proměnila – 3 : 0. Tlak Baníku zesílil, a když přišla školácká chyba Horáčkové a zakončení do prázdné brány, bylo to v 68. minutě 3 : 1. O 5 minut později bylo potrestáno váhání s odkopem Vajcové, a další gól do prázdné branky – 3 : 2. Naštěstí hned v následující minutě vyšel domácím rychlý protiútok. Na konci pohledné akce byla Bezchlebová, která dokázala míč uklidit přesně k tyči – 4 : 2. Přes dvoubrankové vedení se musely hráčky FKR obávat o výsledek až do samého konce zápasu, ale na skóre se již nic nezměnilo.

 

Milan Klos: „Dnešní utkání bylo pro nás velká neznámá. S týmem Baníku Ostrava jsme se ještě v soutěži nesetkali. Navíc jsme museli řešit změny v hráčském kádru, které se před sezónou událi a tak jsme opravdu nevěděli, co nás čeká. Holky jsem před začátkem zápasu nabádal, aby se soupeře nebály a zápas si hlavně užily. Vždyť to bylo pro všechny první utkání v nově vytvořené II. lize.

Ze začátku jsme ale působili dost nejistě, dělali jsme spoustu chyb a soupeř nás přehrával. Postupem času se hra vyrovnala, naše hráčky se začaly osmělovat a my šli do kabin po první půli s výsledkem 2:0. Ve druhém poločasu jsme si i místy vytvořili herní převahu, které byla korunována třetí brankou po krásné akci Landeskové a následné penaltě. Pak jsme si bohužel vybrali i slabší desetiminutovku, ve které dokázal soupeř po našich hrubých chybách snížit na rozdíl jednoho gólu.

Celkově jsem ale s výkonem holek velmi spokojen a smekám před jejich výkonem. To co dneska předvedly je opravdu super. Děkuji všem hráčkám a jsem na ně hrdý. Moc mě to potěšilo.“

 

Sestava: Horáčková – L. Churanová, Vajcová (75. Bogliová), Stránská, Fedorková – Slavíková (46. B. Brabcová), Novotná, Dubcová (90. Ajksnerová), Rubešová – Bezchlebová, Landesková. Trenér: Milan Klos.