1.kolo 27.11.2016

29.11.2016 11:04

Na úvod futsalu oba rakovnické týmy stoprocentní !

 

Do nového ročníku divizní soutěže ve futsalu žen se přihlásilo 7 týmů z Ústeckého, Středočeského a Libereckého kraje. Ty se navzájem utkají dvakrát každý s každým v rámci šesti hracích dnů, které se uskuteční do začátku března 2017. Vítězové z jednotlivých krajů postoupí na Mistrovství ČR, kde FK Rakovník získal v roce 2013 - 2015 bronzové medaile. V prvním turnaji, který se konal ve stochovské hale, doplnili oba rakovnické týmy FK Rakovník a SK Olympie Rakovník, zástupci Ústeckého kraje FC Betis Kadaň a Svarog FC Teplice.

 

V prvním utkání nastoupil FKR proti Kadani. Od úvodního hvizdu byla hra z obou stran velmi opatrná s minimem šancí. Branky tak padaly až ve 2. poločase. Kadaň šla dvakrát během pěti minut do vedení, ale D. Fedorková a Kubešová dokázaly rychle vyrovnat. Rozhodující branka padla 2 minuty před koncem ze sálovky D. Fedorkové – 3 : 2.

 

Aktéry druhého utkání byla Olympie s Teplicemi. Olympie byla od začátku lepší a také šla v 9. minutě do třígólového vedení po brankách Jungové a 2 x Andrové. V další fázi hráčky Olympie navyšovaly skóre až na 7 : 1. Branky přidaly Dobrevová, Ad. Brabcová a opět 2 x Andrová.

 

Třetí utkání mezi FKR a Teplicemi byla hra kočky s myší. Teplické hráčky působily hodně odevzdaně a tak si otevřely hráčky FKR střelnici. Do poločasu se trefily šestkrát (2 x Černá, 2 x Maňasová, Kubešová, D. Fedorková). V druhé půli přeci jenom polevily, ale přidaly další 2 branky (D. Fedorková, Kubešová) na konečných 8 : 0.

 

Ve čtvrtém utkání nastoupila Olympie proti Kadani. Olympie se těžce prosazovala proti dobře organizované obraně. Nakonec se jí to podařilo v 11. minutě po střele Dobrevové z 9m kopu do tyče a dorážky Ad. Brabcové. Hned v úvodu druhé půle Kadaň šťastně srovnala, ale pak se dvakrát prosadila Andrová, vždy po dorážce střely Dubcové do tyče. Soupeř sice 5 minut před koncem snížil, náskok však Olympie s přehledem pohlídala – 3 : 2.

 

Vedoucí týmu FKR Zdeněk Učík: „Na úvod jsme si nemohli víc přát. Dokázaly se prosadit i naše mladé hráčky, věkem ještě dorostenky, což mě příjemně překvapilo.“

 

Vedoucí týmu Olympie Jaromír Štefan: „Šest bodů na úvod ze dvou zápasů, lépe to ani nešlo. Holky však musí potvrdit svou kvalitu v dalších zápasech.“

 

Sestava FKR: I. Fedorková – Kubešová, Ajksnerová, D. Fedorková – Černá, Maňasová, Frenclová.

 

Sestava Olympie: Vacíková – Vajcová, Jungová, Dobrevová, Brabcová Ad. - Brabcová Al., Hajnová, Andrová, Dubcová.