Nakopla je až inkasovaná branka

12.10.2009 08:13

SK Malá Skála – FK Rakovník 1:4 (0:1)

V dalším kole II. ligy žen odjely rakovnické fotbalistky na hřiště posledního celku – Malé Skály. Liprtová sice hned po dvou minutách dokázala po rohovém kopu Vajcové dorazit míč do sítě, ale pak přišlo rakovnické uspokojení – 0:1. Rakovnické hráčky se přizpůsobily hře svých soupeřek. Chyběl pohyb, nasazení a lepší finální přihrávka. Trest přišel ihned po změně stran, kdy domácí hráčky po ojedinělém útoku srovnaly – 1:1. Teprve tento moment rakovnické hráčky probudil a začaly hrát svoji hru. Na druhý gól však čekaly až do 73., kdy se z místa stoperky vysunula Krobotová. Po rohovém kopu se dostal míč právě ke Krobotové, která z otočky poslala míč do sítě – 1:2. Za sedm minut vstřelila třetí gól Zelenková, když ji přesným centrem našla výborně hrající Stránská – 1:3. Poslední slovo ale měla právě Stránská, jenž využila k zakončení přesnou přihrávku od Krobotové – 1:4. Náskok Rakovníka mohly v závěru ještě navýšit Kieryková a Zelenková, ale chybělo více klidu v zakončení.

Jan Janota: „Dnes jsem upřímně rád, že jsme dostali vyrovnávací branku. Teprve potom hrály holky podle mých představ a dalo se na to koukat. Holky si myslely, že se Malá Skála porazí sama. Takové myšlenky prostě musíme vypustit z hlavy.“

FKR: Pavlíčková – Krobotová – Vajcová, Brabcová (77. Polanecká), Lapáčková (50. K. Roubíková) – Andrová (62. Kieryková), Joglová, Novotná, Stránská – Zelenková, Liprtová. Trenér: Jan Janota.