Liberec - Rakovník (článek z Rakovnického deníku)

14.09.2010 20:38

Na Liberec Rakovník zatím náboje neměl

Liberec – Za teplého počasí zajížděl FK Rakovník na své první mistrovské utkání podzimní části sezóny do Liberce, kde se na špatném hřišti Krásné studánky odehrál těžký zápas II. ligy žen.

Autor:
Bianka Joglová
Liberec - FK Rakovník
Liberec - FK Rakovník
Autor: Foto: Petra Stránská

Liberec – FK Rakovník 2:1 (1:0)

Hráčky z Rakovníka odjely s minimálním počtem hráček a také bez trenéra Janoty. Taktika byla jasná, vše mělo pramenit ze zabezpečené obrany a holky chtěly hrát na jistotu. Oproti loňské sezóně chybělo hned několik hráček základní sestavy – Zelenková, Vajcová, Joglová, Stránská, Liprtová, Andrová a Roubíková.

I přes to zbylé fotbalistky bojovaly o každý míč. V 5. minutě utkání byla sehrána pohledná akce z pravé strany, kde si prohodily balon mezi sebou Novotná se Slámovou a vyslaly Kierykovou, která balon zatáhla a krásně odcentrovala na zadní tyč, tam byla hohužel pozdě Levá a míč skončil na kopačkách libereckých hráček.

Vzápětí se dostaly do šance liberecké hráčky, když po rohu bylo nastřeleno břevno, i další rohy libereckých hráček končily v zámezí nebo na tyči.
Ve 12. minutě se už Liberec radoval, poté, co po rohovém kopu vypadl Pavlíčkové míč z ruky, toho využila Kovářová a míč poslala za brankovou čáru.

I přes to Rakovničanky nesložily zbraně a po centru Lodeové si vytvořily další šanci, kterou nevyužila Kieryková. Následně se Liberec neoprávněně dožadoval pokutového kopu, kdy rozhodčí správně posoudila, že stoperka Krobotová se liberecké útočnice ani nedotkla.

Velké množství míčů, jak ze strany Liberce, tak Rakovníka, končilo daleko v zámezí. Do konce poločasu domácí hráčky ještě několikrát obstřelily branku, ale půle byla ukončena za stavu 1:0.

Druhý poločas byl stejný jako první. V 10. minutě nechaly Rakovničanky volný střed, toho hned využila liberecká Hořčičková, která našla Filingerovou, jež nezaváhala – 2:0.

Deset minut před koncem měla ve vápně míč na kopačkách aktivně hrající Fedorková, která byla faulována a byla odpískána penalta. Tu chladnokrevně proměnila Lodeová – 2:1.

Od té doby Liberec polevil a Rakovničanky držely míč více, ale žádnou vyloženou šanci si již nevytvořily. „Všem patří velký dík, byla vidět bojovnost a srdíčko, že holky chtěly. Bohužel Liberec byl dnes lepším týmem,“ ohodnotila první utkání asistentka Petra Stránská.