Liberec - Rakovník 2:0 (0:0) Článek z Libereckého deníku

08.05.2010 19:34

 

Liberecká děvčata přivítala v sobotu na svém hřišti v Krásné Studánce třetí tým České ligy FK Rakovník. Protože soupeř vzal body druhé Staré Lysé, očekával se zajímavý zápas.
 Liberec začal sérii rohových kopů, ale první vážnější situaci musela řešit domácí brankářka Dolejšová, když střelu pod břevno vyrazila nad. Zápas se odehrával většinou ve středu hřiště. Ve snaze neudělat chybu se obě obrany snažily nakopávat balóny hned dopředu . Fotbalovější Liberec více držel míč a dostal se do více šancí, Nováková ani Kotková ale při svých tutovkách klid na úspěšné zakončení nenašly.
 Na začátku druhého poločasu domácí Kovářová využila zaváhání stoperky Rakovníku, vypíchala ji balon a brankářka už šanci neměla 1:0. Ve 65.minutě šla sama na brankařku i Filingerová zakončila však těsně vedle. Do další gólovky se stejným koncem, ji poslala o čtyři minuty později Pomijová. Na druhé straně Rakovník zahrozil ve 71.minutě, ale slibná šance skončila v zámezí. O dvě minuty později přišel rozhodující moment. Boušková našla před vápnem volnou Petráčkovou a ta obloučkem překonala celou obranu hostí 2:0. Pak již Liberec v klidu dohrál zápas, který nebyl s výborně hrajícím a dobře organizovaným soupeřem vůbec jednoduchý. Výsledek posunul domácí děvčata před práh 1. ligy.