Lekce z Fotbalu !

15.03.2011 13:43


FK Rakovník – Sparta Praha 0 : 13 (0 : 10)

Za krásného počasí, na pěkném hřišti FC Jesenice a za značného zájmu diváků se uskutečnilo osmifinále poháru ČMFS žen. Ženy FK Rakovník čekal stávající Mistr ČR, v současnosti nejlepší tým České republiky a také tým s mezinárodními zkušenostmi.

Kdo očekával, že by rakovnická děvčata mohla být alespoň chvilku důstojným soupeřem mistrovskému týmu AC Sparta Praha, byl brzy vyveden z omylu. První gól totiž padl hned ve 2. minutě. Dál počet vstřelených branek na straně Sparty, většinou po rychlých kombinačních akcích, strašně rychle narůstal, takže v 17. minutě to bylo 0 : 4, v poločase neuvěřitelných 0 : 10 a to ještě několik šancí sparťanek zneškodnila brankářka Pavlíčková. Jak výsledek napovídá byla to hra na jednu branku. K zakončení se fotbalistky FK Rakovník dostaly dvakrát za první poločas, ale se střelami zpoza šestnáctky neměla reprezentační brankářka Sloupová žádnou práci. Ve druhém poločase sparťanky přeci jen trochu polevily a tak se rakovnické hráčky dostaly více do hry. Jejich snaha po čestném úspěchu však končila před šestnáctkou soupeřek. Sparta přidala ještě tři góly na konečných 0 : 13. O kvalitě soupeřek svědčí i suché sdělení trenéra Sparty na dotaz kolik má v týmu reprezentantek. Odpověď „všechny“ tak nelze hodnotit jako překvapivou.

Trenér Milan Klos: „Jak jsem již jednou řekl o vítězi zápasu nebylo pochyb. Tým AC Sparta Praha patří k TOP v ženské kopané a nemá u nás konkurenci. To jsme viděli i v samotném zápase, kdy bylo rozhodnuto během prvních patnácti minut. Pro většinu našich hráček to byla velká škola a pro diváky ukázka toho, jak dokáže být i ženský fotbal pěkný.“

FKR: Pavlíčková – Dubcová, Vedralová, Krobotová, Lodeová – Chudá (46. Brabcová) – Zelenková, Andrová , Novotná, Káňová – Kieryková (30. Roubíková).

Rozhodčí: Jiří Hlaváč