Kanonáda FKR na závěr sezóny!

20.05.2015 08:40

Kanonáda FKR na závěr sezóny !

 

 

FK Rakovník  - FK BAUMIT Jablonec   11 : 0  (4 : 0)

 

Poslední mistrovské utkání ročníku 2014/2015 II. ligy sehrály hráčky FKR na domácí půdě proti „Čerticím“ z Jablonce. Hostující tým přijel pouze s jedenácti hráčkami, navíc převážně juniorkami a staršími žákyněmi.

Od začátku zápasu se valil jeden útok za druhým na soupeřovu branku. Jenže jak už to zvykem zůstaly neproměněny ani ty nejvyloženější šance. Soupeř zatažený k pokutovému území jen odkopával míče po našich nepřesných přihrávkách, navíc vůbec nechtěl hrát a zdržoval, jak mohl. Ujala se až akce v 16. minutě, na jejímž konci byla rakovnická naděje Rubešová – 1 : 0. Byl to zároveň její první gól v dresu dospělých. Do poločasu se ještě dokázala prosadit dvakrát Poláčková, jednou Plháková.

Druhý poločas hráčky FKR ještě víc přibily jablonecký tým na jejich polovině a zpřesnily zakončení. Na sedmi brankách se podílela jedenkrát stoperka Králíková a nejlepší střelkyně Košvancová, hattrick stihla ve druhé půli kapitánka Novotná a k hattricku se dopracovala díky dalším dvěma vstřeleným gólům i juniorka Rubešová. Konečný výsledek 11 : 0 je možná pro někoho vysoký, ale k hostujícím hráčkám ještě milosrdný.

 

Milan Klos: „Z dnešního zápasu mám takové smíšené pocity. Hosté přijeli s juniorkou, my si vytvořili spoustu gólovek. To co nedáme, nemůžu kolikrát pochopit. Cíl, který jsme si dali před sezónou, skončit do třetího místa jsme splnili, dokonce s osmibodovým náskokem na čtvrtého, takže spokojenost.. Herní projev posledních pár zápasů nebyl vůbec špatný, směrem dopředu velmi dobrý. Pouze nás sráží neproměňování šancí. Ještě jednou děkuji všem hráčkám, fanouškům a celému realizačnímu týmu za dobrou reprezentaci a jméno klubu FK Rakovník.“

 

Sestava: Horáčková – Andrová (52. Churanová), Vedralová (52. Ajksnerová), Králíková (66. Jeníková), Fedorková – Rubešová, Novotná, Dubcová, Plháková – Poláčková (46. Slavíková), Košvancová. Trenér: Milan Klos.