Holoubkov - Rakovník aneb článek z rakovnického deníku

27.05.2010 19:59

 

TJ Holoubkov – FK Rakovník 0:1 (0:0)

Začátek zápasu a průběh celého prvního poločasu byl hrán ve vysokém tempu, které nasadily oba týmy. Řada soubojů, zejména hlavičkových, dokazovala, že žádná z hráček nechce vypustit ani jeden míč. Domácí hrozily především z rychlých brejků, které nebyly velkým nebezpečím. Rakovník ohrožoval domácí obranu spíše kombinací a křídelní hrou. Po jedné z akcí zakončovala v dobré příležitosti Stránská pouze do středu brány.

Za několik okamžiků později stejná hráčka netrefila přetažený rohový kop. Největší šanci měla Káňová, která nastřelila ve 40. minutě tyč.

Druhý poločas pokračoval ve stejném duchu, ale domácím jakoby docházely síly a spíše se soustředily na bránění. Rakovničanky dobývaly branku domácích všemi způsoby. Rohovými kopy, standardními situacemi i postupnou kombinací. Ale nedařilo se vstřelit branku. Proto udeřilo na druhé straně. Rychlý výpad domácích zastavila až ve vápně Pavlíčková a dle rozhodčí nedovoleně - kopal se pokutový kop. Hráčka s číslem 10 však nastřelila pouze břevno a pokračovalo se ve hře.

Domácí tento moment určitě negativně ovlivnil a naopak hosty nabudil. Hráčky FK stále okupovaly polovinu soupeře, ale Káňová z malého vápna přestřelila. Nakonec se jim to podařilo. Rohový kop Káňové uklidila hlavou k tyči aktivně hrající Zelenková, běžela 86. minuta – 0:1. Do konce zápasu už se nestalo nic zajímavého a tak FK Rakovník vybojoval cenné tři body.

„Čekal jsem, že to bude těžké, ale bylo to ještě těžší. Domácí hráčky podaly velmi bojovný výkon. Myslím, že rozhodla trocha štěstí, kterou jsme měli při neproměněné penaltě, ale také zároveň větší vůle po vítězství. Protože vyhrát jsme si zasloužili. Holky bojovaly a pracovaly až do konce a prokázaly vůli a charakter. Za což jim děkuji,“ okomentoval zápas trenér Jan Janota.

FK Rakovník: Pavlíčková - Krobotová, Lodeová, Brabcová, Liprtová – Chudá (46. Polanecká), Novotná, Zelenková, Stránská - Káňová (88. Kyeriková), Vajcová.