Futsalistky nemohly začít ve Slaném lépe

29.11.2011 20:53

Slaný – Stejně jako v loňské sezóně vyplňují fotbalistky FK Rakovník pod hlavičkou SK Rakovník zimní přestávku futsalem v rámci sdruženého regionálního přeboru žen, který se hraje ve slánské hale.  

Hned v prvním kole posíleny o juniorskou reprezentantku z Plzně Kateřinu Svitkovou si proti tradičnímu účastníkovi FC HAUS Jirkov s chutí zakombinovaly a také zastřílely. Nováčkem soutěže je Ústí nad Labem a také hráčky z Příbrami. Gólově vynikla Svitková se Stránskou. První jmenovaná se trefila osmkrát a druhá šestkrát.

Ve druhém zápase nastoupila děvčata SKR proti největšímu konkurentovi o celkové prvenství, rovněž posílenému SK Kladno. Příliš opatrná hra od úvodního hvizdu dala po šancích kladenských hráček vyniknout brankářce Pavlíčkové. Po deseti minutách se karta obrátila. Svitková protlačila do sítě rohový kop Dubcové a od té doby až do konce zápasu byl Rakovník lepší, což prokázal šesti vstřelenými góly při jednom obdrženém.

„Z prvního utkání jsme tři body očekávali. Druhý zápas byl o tom, kdo vstřelí první gól a to se poštěstilo nám. Dvě výhry na úvod? Lépe to nešlo,“ řekl spokojeně vedoucí družstva Zdeněk Učík.

Střelkyně 1. zápas: 5 Stránská, 5 Svitková, 2 Andrová, 1 Krobotová. Střelkyně 2. zápas: 3 Svitková, 1 Dubcová, 1 Stránská, 1 Krobotová.

SK Rakovník: Pavlíčková – Krobotová, Novotná, Vedralová, Zelenková – Andrová, Stránská, Svitková, Dubcová.

ZDENĚK ANDR, BIANKA JOGLOVÁ