Futsalistky FK Rakovník obhájily bronz na Mistrovství ČR !

29.06.2014 19:35

Díky podpoře FAČR je o ženský futsal stále větší zájem a konkurence roste. Důkazem je i letošní dvoudenní Mistrovství ČR, které se uskutečnilo v krásné hale v Otrokovicích. Deset týmů bylo rozděleno do dvou skupin. V sobotu hrál ve skupině každý s každým 2 x 12 minut. Druhý den se hrálo čtvrtfinále, semifinále, zápas o 3. místo a finále.

 

FK Rakovník – Chemcomex Sokol Vysočany – 0 : 1 (0 : 0)

V prvním zápase narazily rakovnické hráčky na loňský druhý tým Chemcomex Sokol Vysočany. Celý zápas byl hodně vyrovnaný, oba týmy vycházely ze zajištěných obran, a tak o výsledku rozhodovala jediná branka, která bohužel minutu před koncem padla do rakovnické sítě.

 

FK Rakovník – Démoni Česká Lípa – 2 : 1 (0 : 1)

Ve druhém zápase potkaly futsalistky FKR reprezentanta Libereckého kraje Démoni Česká Lípa, se kterým se utkávala v dlouhodobé soutěži a bez problémů jej porážela. Tentokrát však všechno bylo jinak. Soupeř po prvním poločase vedl a výsledek bránil zuby nehty. Naštěstí se ujala dělovka Vedralové, ale remíza byla pro FKR málo. Svou neutuchající aktivitu nakonec korunoval gólem sekundu před koncem, kdy se prosadila Dubcová.

 

FK Rakovník – FK Panorama Ostrava – 2 : 1 (0 : 1)

Třetí zápas s FK Panorama Ostrava, reprezentantem Moravskoslezkého kraje, rozhodl o tom, že se rakovnické hráčky probojovaly mezi tři nejlepší celky ve skupině a měly tak zajištěnu účast v nedělních bojích. Cesta k výhře ale nebyla opět lehká, protože ve druhém poločase musel FKR smazávat jednobrankovou ztrátu. To se podařilo díky přesnému trestnému kopu Vedralové a vítěznému gólu Plzákové. Navíc Vedralová neproměnila 10m kop za akumulované fauly soupeře.

 

FK Rakovník – Nástěnky Brno – 1 : 3 (0 : 0)

S jistotou postupu nastoupily futsalistky FKR k poslednímu zápasu proti reprezentantovi Jihomoravského kraje Nástěnky Brno bez odpočívající opory zadních řad Vedralové. Do poločasu mohl jít Rakovník do vedení, ale gólovým střelám se dvakrát postavila tyč. Ve druhé půli soupeř rychle třikrát skóroval a rakovnická děvčata dokázala v závěru díky Poláčkové jen snížit.

 

FK Rakovník – FC Betis Kadaň – 3 : 0 (0 : 0)

S tradičním soupeřem z dlouhodobé soutěže, reprezentantem Ústeckého kraje šlo už o hodně, o postup mezi čtyři nejlepší celky. Rakovnické hráčky v tomto utkání pracovaly velice trpělivě. Už v prvním poločase se dostala do dvou úniků Fedorková, gólově však ani jeden nezakončila. Až ve druhém poločase se po samostatné akci prosadila Poláčková, po ní dorážkou Plzáková a nakonec do prázdné branky při power play soupeře Dubcová.

 

FK Rakovník – DFT Sokol Vysočany – 2 : 3 (1 : 2)

V semifinále se, stejně jako loni, utkaly hráčky FKR s obhájcem titulu pražským týmem DFT Sokol Vysočany, v čele s nejlepší futsalistkou ČR Petrou Divišovou. Zápas byl od začátku vyrovnaný, ovšem velké zkušenosti dokázala 2 x gólově zúročit právě Divišová po samostatných únicích při tlaku FKR. Naštěstí se podařilo do poločasu snížit Jungové. Ve druhém poločase přišla nejprve taktická chyba hráček FKR, kterou soupeř potrestal. FKR se nevzdával a podařilo se mu 5 minut před koncem snížit Jungovou. Snaha o vyrovnání byla zřejmá a soupeř se začal bát o výsledek, těsnou výhru však udržel.

 

FK Rakovník – Nástěnky Brno – 1 : 0 (0 : 0)

Druhé utkání s brněnským soupeřem už o 3. místo už mělo zcela jiný průběh. Na palubovce se rozhořel taktický boj, který lépe zvládla rakovnická děvčata. Po bezbrankové půli se po čtyřech minutách druhé trefila Poláčková. To soupeře přivedlo k power play posledních sedm minut. Hráčky FKR vysunuly obranu k znemožnění rozehrávky páté hráčky a tato taktika přinesla úspěch v podobě udržení těsné jednobrankové výhry, ale také bronzových medailí.

Mistrem ČR se po zásluze stalo družstvo DFT Sokol Vysočany, který ve finále nedalo týmu ze stejné pražské čtvrti žádnou šanci.

 

Vedoucí týmu Zdeněk Učík: „Oproti předešlým ročníkům kvalita týmů opět vzrostla. Děvčatům je třeba poděkovat za obětavost, nasazení i dodržení taktických pokynů, které vedly ke krásnému třetímu místu. Z mnohem těžší skupiny jsme dokázali postoupit a také sehrát vyrovnanou semifinálovou partii s následným vítězem. Nejlepší hráčka turnaje Divišová konstatovala na závěr, že nejtěžší zápas bylo pro její tým právě semifinále s FKR.“

 

Sestava: Votíková – Jungová, Vedralová, Fedorková – Dubcová, Poláčková, Košvancová, Plzáková.