FKR stále bez prohry

15.12.2014 11:14

FKR stále bez prohry, Olympie veze jednu výhru !

 

Druhý hrací den divizní soutěže ve futsalu žen čekaly oba rakovnické týmy v českolipské hale dva zápasy, s domácím FC Démoni Česká Lípa a s R. S. C. Čechie Slaný.

 

Do prvního zápasu nastoupil FK Rakovník proti domácímu týmu, který prokázal oproti loňskému ročníku značný výkonnostní skok a také šel ve 3. minutě do vedení. Zlepšená hra FKR přinesla v 10. minutě vyrovnání z nohy Poláčkové. V posledních sekundách prvního poločasu přivedla do vedení FKR Fedorková. Druhý poločas přinesl hned v úvodní minutě srovnání, na které odpověděla ve 20. minutě znovu Poláčková. Výhru FKR stvrdila 3 minuty před koncem Plháková. Konečný stav 2 : 4.

 

Druhý zápas sehrál Slaný s týmem SK Olympie Rakovník. Aktivita byla od začátku na sálovkách Olympie, která šla v 6. minutě do vedení, kdy Andrová doklepla vyraženou střelu Dobrevové. Poté se nedařilo hráčkám Olympie zakončit ani z nejvyloženějších pozic, výsledkem byla jen nastřelená tyč Šarlingrovou. Druhý poločas byl pokračováním marného dobývání slánské branky. Až minutu před koncem se z trestného 10 m kopu trefila Hajnová a v poslední minutě křížný pas Andrové zužitkovala Dobrevová. Konečný stav 0 : 3.

 

 Ve třetím zápase nastoupila Olympie proti domácímu týmu a nešťastně inkasovala hned v 1. minutě. Snaha o vyrovnání končila na nepřesnostech v rozehrávce a také na překvapivě dobře zvládnuté obranné činnosti domácích hráček. Místo vyrovnání tak přišel druhý gól v síti Olympie, která navíc do poločasu inkasovala potřetí. Druhý poločas nic nového nepřinesl, jen počet branek na kontě domácích narůstal až od 23. minuty. Nakonec byly i ve druhém poločase tři. Konečný stav 6 : 0.

 

Ve čtvrtém zápase, který sehrál Slaný s FKR bylo rozhodnuto už za sedm minut. Hned v úvodní minutě se trefila Poláčková, poté se prosadila Slavíková a v 7. minutě Plháková. Pak sice Slaný snížil, ale minutu před koncem poločasu se trefila po dobře rozehraném nepřímém kopu Vedralová a také po chybě obránkyň Slaného Poláčková. Ve druhém poločasu hrály hráčky FKR hodně na krásu a tak padly jen dva góly. V 25. minutě to byla po nepřímém kopu Plháková, o minutu později se trefila Dubcová. Konečný stav 1 : 7.

 

Vedoucí týmu FKR Zdeněk Učík: „Proti České Lípě nám trvalo hodně dlouho, než jsme se dostali ke svojí hře, která nakonec vedla k výhře. Druhé utkání bylo už jednoznačně v naší režii.“

 

Marek Titlbach: „Proti Slanému jsme se potýkali celý zápas s přesností v koncovce, ale nakonec potěšila výhra s nulou. Ve druhém zápase s domácím týmem jsme velmi brzo inkasovali, navíc se nám vůbec nic nedařilo, takže debaklu se nelze divit.“

 

Sestava FKR: Školná – Vedralová, Fedorková, Kieryková, Hrdličková – Poláčková, Slavíková, Plháková, Košvancová, Dubcová.

 

Sestava Olympie: Beníšková – Brabcová Adéla, Brabcová Alžběta, Hajnová – Andrová, Dobrevová, Šarlingrová. Trenér: Marek Titlbach

=