FKR s jednou výhrou a remízou!

03.02.2015 15:25

FKR a Olympie jen s jednou výhrou !

 

První dva zápasy odvetných utkání divizní soutěže ve futsalu žen sehrály oba rakovnické týmy v Teplicích s domácím FC Balticflora, který je šestý z osmi účastníků a s FC Betis Kadaň, který je se stejným bodovým ziskem druhý jako vedoucí FKR.

 

V prvním utkání sehrála SK Olympie Rakovník s domácí Balticflorou. Hned ve 2. minutě šla do vedení Dobrevovou, jenže domácí v následující minutě srovnali. Pak pokračovala taktická bitva bez vyložených šancí. Až ve druhém poločase se mezi 17. a 22. minutou třikrát prosadila Olympie, jmenovitě na konci pohledných akcí byla Adéla i Alžběta Brabcová a také Šarlingrová. Tříbrankový náskok Olympie s přehledem do konce zápasu pohlídala – 4 : 1.

 

V dalším utkání hrál FKR o vedení v tabulce s kadaňským FC Betis. Důležitost utkání se projevila v nasazení obou týmů a právě v tomto byly hráčky FKR lepší. Jejich rychlost činila kadaňským hráčkám problémy, které řešily až za cenu faulů. První gól padl ve 2. minutě po střele Poláčkové. Na další gól se muselo čekat do 14. minuty, kdy se prosadila z trestného kopu dělovkou pod břevno Vedralová. I ve druhém poločase si FKR hlídal průběh zápasu a ze třech 10 m kopů alespoň jeden Vedralová po dorážce proměnila - 3 : 0.

 

Hned v následujícím zápase musel FKR nastoupit proti domácímu týmu a na hře to bylo znát. Chyběl především důraz v koncovce a tak hra byla hodně vyrovnaná. Až ve 20. minutě se po autu Kierykové snesl míč na hlavu Košvancové, která jej usměrnila přesně k tyči. To už byl na hráčkách FKR znát úbytek sil, který využily domácí hráčky dvě minuty před koncem k vyrovnání. V závěru musela Horáčková svůj tým podržet a nedovolit změnu skóre – 1 : 1.

 

Čtvrtý zápas sehrála Olympie s Kadaní. Kadaň od půlky čekala na chyby soupeře, což ji v 10. minutě vyšlo. Přesně s poločasovou sirénou však Dobrevová vyrovnala – 1 : 1. Druhý poločas přinesl Kadani v 18. minutě vedení, na které o minutu později odpověděla srovnáním povedenou střelou Hajnová. V další fázi zápasu však mezi 20. a 22. minutou obrana Olympie po chybách třikrát kapitulovala. Na další změnu skóre již Olympie sílu neměla – 2 : 5.

 

Vedoucí týmu FKR Zdeněk Učík: „Do zápasů jsme šli z plné fotbalové přípravy. První zápas byl excelentním představením z naší strany, ve druhém bylo přeci jenom znát, že hráčkám chyběly síly.“

 

Vedoucí týmu Olympie Jaromír Štefan: „V prvním zápase se nám opět dařilo hrát svoji hru a výsledkově se to projevilo. Ve druhém zápase přišly naše chyby v obraně a soupeř je bez milosti potrestal.“

 

Sestava FKR: Horáčková – Vedralová, Fedorková, Kieryková, Dubcová – Poláčková, Plháková, Slavíková, Košvancová.

 

Sestava Olympie: Beníšková – Brabcová Adéla, Brabcová Alžběta, Joglová, Hajnová – Andrová, Dobrevová, Šarlingrová, Reinová.