FKR poprvé ztratil!

20.01.2015 09:45

Olympie stoprocentní, FKR poprvé ztratil !

 

Třetí hrací den divizní soutěže ve futsalu žen přivítaly obě rakovnická družstva dva týmy z Ústí nad Labem, FC Tiradores a ŠT ZOO. Soutěž je tak přesně ve své polovině.

 

V prvním utkání se SK Olympie Rakovník s outsiderem soutěže FC Tiradores Ústí nad Labem nestačila ani rozkoukat a prohrávala o dva góly. Pak se však její hráčky začaly prosazovat, hrálo na jednu branku a skóre se tak posouvalo jen ve prospěch Olympie na konečných 10 : 2. Třikrát se trefila Andrová, dvakrát Dobrevová, Adéla Brabcová, Joglová a jednou Šarlingrová.

 

Druhý zápas FK Rakovník nezvládl zejména takticky. Soupeře ŠT ZOO Ústí nad Labem pustil snadno do vedení ve 4. minutě a i když o minutu později Poláčková vyrovnala, ZOO v 8. minutě šlo opět do vedení díky nedůsledné obraně. Zbytek zápasu už byl ve znamení marného dobývání branky ŠT ZOO. Šance si hráčky FKR vytvořili, ale i z nejvyloženějších nedokázaly gólově zakončit. Šest minut před koncem inkasovaly třetí branku, která dala konečnou podobu skóre – 1 : 3.

 

Ve třetím utkání Olympie nastoupila proti ŠT ZOO a předvedla nejlepší výkon v soutěži. Trpělivou hrou ze zajištěné obrany ohrožovala soupeřovu branku z rychlých protiútoků a jeden mu dvě minuty před koncem poločasu vyšel díky akci, na jejímž konci byla Dobrevová – 1 : 0. Hned po zahájení druhé půle si poradila Adéla Brabcová s přesným výhozem brankářky Beníškové a zvýšila na 2 : 0. Závěr si Olympie s velkým přehledem pohlídala, navíc v 21. minutě vstřelila Dobrevovou třetí gól, který znamenal výhru 3 : 0.

 

Čtvrtý zápas byl jen otázkou výšky skóre na straně FKR. Soupeř FC Tiradores nekladl žádný odpor a tak je konečné skóre 17 : 0 ještě pro něj přívětivé. Čtyřikrát se trefila Poláčková, třikrát Dubcová, dvakrát Plháková, Fedorková, Košvancová, Rubešová, jednou Černá a Slavíková.

 

Marek Titlbach: „V prvním zápase jsme zaspali úvod, ale pak se vše odvíjelo podle předpokladů. Druhý zápas konečně naplnil moje představy o futsalu, který by holky měly předvádět. Za obrovské nasazení spojené s plněním taktických pokynů je jim třeba poděkovat.“

 

Vedoucí týmu FKR Zdeněk Učík: „Dnes to nebyl z naší strany proti silnějšímu ústeckému týmu povedený výkon, selhali jsme zejména při bránění a proměňování šancí. Budiž to poučením do dalších těžkých zápasů v odvetách.“

 

 

Sestava Olympie: Beníšková – Brabcová Adéla, Brabcová Alžběta, Joglová – Andrová, Dobrevová, Šarlingrová, Dědková. Trenér: Marek Titlbach.

 

Sestava FKR: Školná – Vedralová, Fedorková, Kieryková, Rubešová, Plháková – Poláčková, Slavíková, Košvancová, Dubcová, Černá.