FKR podlehl v přátelském utkání týmu z Všestud

02.09.2010 00:00

Nebyl znát  rozdíl vyšší  soutěže Rakovníka

Všestudy – Možná poslední přípravné utkání před vstupem do podzimní části sehrály druholigové ženy FK Rakovník ve Všestudech, kde tamní fotbalistky hrají o soutěž níž. Bohužel to na výkonu hostujících nebylo znát a svým hrozným výkonem nechaly domácí vyniknout a vyhrát.

 
 

Všestudy – FK Rakovník 3:0 (2:0)

Rakovník vstoupil do zápasu dost ospale a na hřišti toho moc nefungovalo. Bezmyšlenkovité míče vzduchem končily povětšinou v autech a nebo na kopačkách protihráček, které se jich rychle zbavovaly. Byl to zmatek doplněný chybějícím útokem, protože obě rakovnické „hroťačky“ vpředu neudržely míč, ani žádný nevybojovaly.

Co víc chybělo k hrůznému výkonu, než inkasovaná branka, která samozřejmě musela přijít. Hráčka domácích z pravé strany zřejmě s myšlenkou centru šikovně uklidila míč šajtlí pod břevno a za záda Pavlíčkové – 1:0. Hosté, kteří tlačili domácí, se ale do příležitostí vůbec nedostávali. Jedinými momenty, kdy byla šance na snížení skóre, byly tři rohové kopy, do kterých se nedostatečně položila Novotná.

I nadále pokračovala bídná hra Rakovníka, na který byl deset minut před koncem poločasu nařízen pokutový kop. Pavlíčková byla bezmocná a Všestudy vedly 2:0. Na druhé straně, o pět minut později byla tato šance nabídnuta i Rakovníku, ale Krobotová úspěšná nebyla, respektive domácí brankářka dobře zasáhla.

Při změně stran se hráčky FKR pokoušely o změnu svého stylu hry, což se trochu dařilo, ale na Všestudy to zřejmě nestačilo. Ožila především Káňová v útoku a byla vidět snaha o vstřelení branky. Rakovník hrál převážně na polovině domácích, ale žádnou vyloženou šanci si nevypracoval, kromě jedné hlavičky Novotné, která mířila nad.

Z ojedinělého útoku Všestud se nakonec vyklubal další gól, který musel Rakovník obdržet – 3:0. Pak už zápas pomalu dozníval a nic jiného k vidění nepřinesl.

FK Rakovník: Pavlíčková – Krobotová, Levá, Brabcová, Lodeová – Chudá, Novotná, Joglová, Liprtová – Káňová, Kieryková. Hokejově střídaly: Buchtová, Vedralová, Slámová, Fedorková. Trenér Jan Janota