FK veze z Prahy velmi cennou výhru!

14.09.2015 08:09

FKR veze z Prahy velmi cennou výhru !

 

AFK Slavia Malešice – FK Rakovník  2 : 3  (0 : 1)

 

Začátek utkání jsme až nepochopitelně zaspaly, kdy se na nás během dvou minut valil jeden útok za druhým, zvláště ve druhé minutě po hrubé chybě obrany šla od půlky hřiště sama na naši gólmanku rychlá Holečková (bývalá hráčka Slávie Praha a reprezentantka ČR), ale Anička její sólo z neuvěřitelným přehledem zlikvidovala. A jak se říká, nedáš, dostaneš se opět potvrdilo. Po malé domů domácí hračky a hrubé chybě gólmanky Krömrové (mimochodem bývalé brankářky FK Rakovník), se k míči dostala důrazná Landesková a bylo to 0 : 1 ve 4 minutě. Potom se hra přelévala z jedné strany na druhou, hrálo se většinou ve středu hřiště a domácí hráčky měly navrch. K nepříjemné situaci došlo pět minut před koncem, kdy domácí stoperka ustála souboj s naší Landeskovou, která to odnesla zraněním (otočené koleno) a musela střídat. Poté již se nic nestalo a do kabin prvního poločasu jsme tedy šli za stavu – 0 : 1.

Do druhého poločasu udělal domácí trenér dvě změny, kdy vysunul do útoku Veselou a Holečkovou dal na střed zálohy, (my museli také sáhnout ke střídání za zraněnou Landeskovou, nastoupila do útoku Lucka Churanová), což se ukázalo jako velmi špatný tah a my najednou převzali hru pod svoji kontrolu a po třech minutách druhého poločasu a skvěle zahraném rohovém kopu Fedorkové, jsme šli do dvou gólového vedení, zásluhou důrazné Bezchlebové. Za dalších osm minut bylo ještě veseleji, kdy domácí stoperka zahrála ve vápně rukou a s pokutového kopu se nemýlila Dubcová.

Poté domácí hráčky ještě víc přidaly na důrazu a my se dostali pod velký tlak, který vyústil hrubou chybou Andrové a domácí hráčky lehce snížily Holečkovou na 1 : 3. Naše holky najednou znervózněly, kupily spoustu chyb a za pět minut to bylo již o jednu branku po střele domácí Novotné v 73. minutě – 2 : 3 a tlak domácích stále stoupal. V poslední dvacetiminutovce nás několikrát podržela skvělá Horáčková a nám se podařilo výsledek ubránit i přes neskutečný tlak domácích a zahrávání tří rohů v poslední minutě.

 

Milan Klos: „Dnešní utkání bylo velice těžké, už jenom proto, že domácí se sešly poprvé v plné síle a byly opravdu po celý zápas velice nebezpečné a velmi aktivní. U našeho týmu se zase naopak projevila zkušenost a hlavně jistota v brance. Mám opět velkou radost, jak holky aktivně pracovaly, doplňovaly se a dovolím si říci, že některé si sáhly až na dno. Musím pochválit všechny hráčky, ale jednu bych rád vyzdvihnul. A to naši brankářku Aničku Horáčkovou, kde si dovolím říct, že dnešní zápas nám vyhrála. Moc všem děkuji a jsem hrdý, že máme takový tým.“

 

 

Sestava: Horáčková – Šarlingrová, Vajcová, Králíková, Fedorková – Andrová, Novotná, Dubcová, Rubešová (88. A. Churanová) – Landesková (46. L. Churanová), Bezchlebová. Trenér: Milan Klos.

 

v