15.kolo 23.4.2017 FC Olomouc - FK Rakovník 2:2

24.04.2017 13:43

Cenná remíza FKR n Hané !

 

1. FC Olomouc – FK Rakovník   2 : 2  (0 : 1)

 

První kolo nadstavbové části II. ligy, kdy se utkává každý s každým bez ohledu na prostředí, zahájil FK Rakovník, který je předposlední ze sedmi týmů, na hřišti třetí Olomouce.

K utkání nastoupil rakovnický tým jen s deseti hráčkami. Přesto hýřil útočnou aktivitou, kterou navíc podpořila branka v 6. minutě. To se přímo z rohu, i díky větru, prosadila Fedorková – 0 : 1. Aktivnější zůstaly hráčky FKR celý první poločas, ovšem ke kýženému gólovému vyjádření to nevedlo.

Ve druhé půli se začal prosazovat i domácí tým, který po čtvrthodince dokázal srovnat z pokutového kopu – 1 : 1. O další tři minuty už šel do vedení po hezké kombinační akci – 2 : 1. Dalšímu tlaku však desítka statečných žen odolala. Navíc deset minut před koncem napřáhla ke z 25 m Lodeová a její přesná střela pod břevno dala konečnou podobu skóre – 2 : 2.

 

Milan Klos: „V základní části jsme s Olomoucí dvakrát prohráli, proto jsem očekával hodně těžký zápas, navíc, když jsme hráli jen v deseti. Za výkon a nasazení, s kterým hrály, však musím holky pochválit, každá odvedla svoje maximum. Za uvedené konstelace je remíza pro nás vítězstvím.“

 

 

Sestava: Havlíková - Ajksnerová, Kubešová, Lodeová, Brücknerová – Černá, Fedorková, Rubešová, Fandrhoncová - Bezchlebová. Trenér: Milan Klos.