Drops cup vyhrály ženy FKR...

08.03.2010 15:36

 

Drops cup vyhrály ženy FKR

V sobotu skončil zimní turnaj žen, ve kterém se představilo pět týmů. Z celkového vítězství se nakonec radovaly domácí pořadatelky z FKR. O svém vítězství rozhodly až posledním zápasem celého turnaje, ve kterém přehrály pražské Inferno, se kterým mají stejně bodů, ale lepší vzájemný zápas. Třetí místo obsadila pavlíkovská děvčata. Po skončení turnaje byly také oceněny tři hráčky v individuálních kategoriích. Nejlepší brankářkou se stala Monika Pavlíčková z FKR. Cenu pro nejlepší střelkyni a zároveň i hráčku si odnesla Kozlová z Inferno Praha.

 

SK Pavlíkov – FK Příbram 3:1 (1:1)

Utkání se odehrálo na velmi těžkém terénu. Plocha byla pokryta napadaným sněhem. Každá nepřesná přihrávka stála hráčky mnoho sil. Oboustranně se hrát opatrný fotbal, ve kterém ale měly pavlíkovské hráčky větší vůli po vítězství. Cestu za třetím místem v turnaji začala ve 20. min. Pázlerová, která proměnila pokutový kop – 1:0. Příbramským se ale do poločasu povedlo srovnat z trestného kopu, který byl tečován do protipohybu brankářky Dolejšové – 1:1.

Ve druhé části už byly pavlíkovské hráčky jasně lepším týmem. Na příbramských fotbalistkách bylo už hodně znát, že hrají druhý zápas v řadě. Odešly fyzicky a pavlíkovské hráčky toho náležitě využily. Do vedení je dostala po krásné individuální akci Šarlingrová, která vnikla do vápna a přehodila vyběhnuvší brankářku – 2:1. Klid do pavlíkovských řad vnesla střela z hranice velkého vápna Mladá – 3:1.

Pavlíkov: Dolejšová – V. Bártová – Pospíšilová, Šarlingrová, Hlaváčková – Brabcová, Pázlerová, Mladá, Broumová – Kutílková, Kulhánková. Hokejově střídaly: Procházková, O. Pavlíčková, Slavíková, Bogliová, Hajnová. Trenér: Jaroslav Červený.

 

FK Rakovník – Inferno Praha 3:0 (2:0)

Poslední zápas přinesl také boj o vítězství v turnaji. Rakovnické hráčky by v případě vítězství měly stejně bodů, čemuž podřídily i svůj výkon. Když jsme za minulý zápas s Pavlíkovem nenechaly na hráčkách FKR nit suchou, tak tentokrát to bylo z jejich strany o něčem jiném. Nechyběl pohyb, nasazení a pěkné fotbalové akce. Do vedení poslala Rakovník po dvaceti minutách Ferenčíková, která si po vhazování posunula míč do vápna a křižnou střelou překonala brankářku – 1:0. Pojistku přidala ještě do poločasu Brabcová, na kterou se po rohovém kopu doslova vyvalil míč na hranici velkého vápna, a Brabcová parádní ranou nedala brankářce šanci – 2:0. Těsně před přestávkou měla gól na noze Sládková, kterou do šance vysunula Šachová, ale rakovnická kanonýrka těsně minula.

Ve druhém poločase si domácí hráčky aktivní hrou vedení kontrolovaly. Zhruba v 65. min. byla v pokutovém území faulovaná Kieryková a Novotná z penalty pečetila rakovnické vítězství v zápase i v celém turnaji – 3:0.

FKR: Pavlíčková – Krobotová – Andrová, Chudá, Brabcová – Liprtová, Novotná, Zelenková, Šachová – Ferenčíková, Sládková. Hokejově střídala: Kieryková, Ferenčíková, Šachová. Trenér: Jan Janota.