Co o nás napsali Liberečtí

03.04.2011 20:44

 

Liberecký tým žen musel do Rakovníka jen s 12 hráčkami , z toho ještě tři měly velké zdravotní problémy.
 Zápas začínal o 16 minut později aktivnější hrou hráček Slovanu. Domácí vsadili na taktiku dlouhých nakopávaných míčů, z toho vyplynulo hodně rohů, ale žádná vážnější šance.
Naopak hráčky Slovanu chtěly dát co nejdříve gól , domácí jim jejich akce bouraly, ale v 7. minutě sama prošla Pomijová a obloučkem trefila břevno. Škoda že branky nemají v Rakovníku předepsanou výšku :-(  Liberecké hráčky začaly být nervózní a přizpůsobily se  antifotbalu domácích. Hra se odehrávala většinou ve středu hřiště. Ve 32. minutě se sama před brankou objevila liberecká Ubiasová, ale netrefila. Po nahrávce Pomijové a Kovářové se do góĺovky dostala i Matějková, její střela trefila jen brankářku. Malou aktivitu Slovanu potrestaly domácí hráčky v závěru poločasu. Po rozehrání rohu nakrátko, liberecká obrana zaspala a bylo 1:0. O minutu později, již v prodloužení, ztratila na půlce  liberecká záloha míč, do brejku se dostala útočnice Rakovníku, ve vápně si balon ukopla, ale brankařka Slovanu svůj pohyb už nezastavila a srazila ji,  kopala se penalta 2:0 .
 Po bouři v kabině se po přestávce hra Slovanu zlepšila, domácí jen hru bouraly a míč byl více v zámezí než na hřišti. Svoji převahu nedokázaly hráčky Slovanu využít a naopak přišel nepřímý kop z 15m, následný oblouček zapadl přesně pod šibenici , 3:0 a bylo po zápasu.Po kolapsu Novákové dohrával Slovan v deseti.
 
Liberec doplatil na velkou marodku a úzký kádr. Ne všechny hráčky Slovanu na hřišti daly do hry všechno co mohly, a tak to dopadlo. Rakovník nás porazil větší vůlí a nadšením.