6.kolo 8.10.2016 FK Rakovník - Čáslav

10.10.2016 07:43

Chyby soupeř trestal !

FK Rakovník – FK Čáslav   1 : 3  (0 : 1)

 

V 6. kole II. ligy žen přivítaly rakovnické hráčky na trávě v Lánech neoblíbeného soupeře, druhého reprezentanta Středních Čech.

Hned v samém úvodu utkání se do šance dostala Bezchlebová, ale její hlavičku brankářka Čáslavi zneškodnila. Pak se dostávaly do šancí spíše hostující hráčky, obrana FKR však pracovala spolehlivě. V útočné fázi příležitosti rakovnických hráček končily brzy, většinou zbrklou a nepřesnou přihrávkou. Když se oba týmy chystaly do kabin, přišel rychlý protiútok hostí, který při nedůrazu stoperek FKR skončil brankou v síti Havlíkové – 0 : 1.

Druhý poločas začal náporem domácího týmu, skórovali však hosté v 50. minutě po další chybě obrany – 0 : 2. I přes dvougólový handicap se snažily hráčky FKR o vyrovnání, ale brankářka Čáslavi dokázala všechny šance zlikvidovat. Skóre se tak měnilo až v 83. minutě a opět ve prospěch hostí. Proti rychlému útoku s přesnou kombinací neměla Havlíková šanci – 0 : 3. O dvě minuty později konečně vyšla domácím akce jak podle učebnice. Trestný kop Lodeové na penaltu a náběh a volej Kubešové – 1 : 3. V závěru ještě při tlaku domácích musela dvakrát zachraňovat Havlíková.

 

Milan Klos: „Neodehráli jsme špatné utkání, ale poslední tři zápasy nás provází i trochu smůla. Každou chybu, kterou uděláme, zaplatíme gólem. My naopak neproměníme i ty nejvyloženější šance. Holky se snaží, chtějí hrát, chtějí vyhrávat, ale někdy je to hodně v křeči a hře to i škodí. Je potřeba, aby se u hry více uvolnily, hrály to, co opravdu umí a pak se dostaví i výsledky.“

 

Sestava: Havlíková – Tománková, Kubešová, Ajksnerová, Stránská – K. Rubešová (51. Králíková), Novotná, Fedorková, Fadrhoncová – Bezchlebová (73. Kobesová), Lodeová. Trenér: Milan Klos.