Cenná remíza s favoritem postupu do nejvyšší soutěže!

07.09.2015 12:23

Cenná remíza s favoritem postupu do nejvyšší soutěže !

 

FK Rakovník – FC Hradec Králové 2 : 2  (1 : 0)

 

I ve druhém utkání II. ligy přivítaly ženy FKR soupeře zvučného jména a také největšího kandidáta postupu do nejvyšší soutěže.

Sebevědomé hradecké hráčky šly od začátku utkání za třemi body. Rakovnický tým přehrávaly, ale obrana v čele s brankářkou Horáčkovou a skvěle dirigovaná zkušenou Stránskou jim nedovolila úspěšně zakončit. Navíc dokázaly být při rychlých protiútocích nebezpečné. V 17. minutě kopaly první roh, z něj Brabcová poslala míč k penaltovému bodu, kam si naběhla Bezchlebová a z první trefila přesně k tyči – 1 : 0. Zbytek poločasu pak probíhal ve stejném duchu, ovšem bez gólového efektu.

Po přestávce aktivita hradeckého týmu ještě zesílila a odměnou jim byl vyrovnávací gól v 49. minutě, kdy Horáčková proti přesné střele neměla šanci – 1 : 1. V 56. minutě se dostaly hráčky FKR ke druhému rohovému kopu, který si vzala na starost Fedorková a dokázala míč zakroutit přímo do branky – 2 : 1. Za sedm minut však bylo po centru a střele z první vyrovnáno – 2 : 2. Zbylá půlhodinka zápasu už byla viditelně poznamenána ubývajícími silami, přesto se dvakrát dostala za hradeckou obranu Landesková, ale k zakončení se nedostala.

 

Milan Klos: „Dnešní utkání se mi hodnotí velice dobře. Před zápasem jsme si řekli, co je potřeba na soupeře hrát, jak se pohybovat po hřišti, kdy přejít do protiútoku no a ono nám to vyšlo na 100%. Na týmu bylo vidět, že má chuť se poprat o body, soupeři nic nedat zadarmo. Hostující tým Hradce byl herně lepší, měl většinu utkání míč pod kontrolou, hodně zakončoval, ale všechno buď pochytala skvělá Horáčková, nebo odvrátila výborná obrana dirigovaná zkušenou Stránskou. Nerad bych na nějakou hráčku zapomněl, tak musím pochválit všechny holky co se na vynikajícím a pro některé překvapivým výsledkem podílely. Pochopitelně že i holky na lavičce, které jsou součástí týmu, i když do hry zrovna nezasáhnou. Opravdu mám velkou radost a všem ještě jednou moc děkuji.“

 

Sestava: Horáčková – Adéla Brabcová, (69. L. Churanová), Králíková, Stránská, Fedorková – Andrová, Novotná, Landesková, Rubešová (63. Dubcová) – Bezchlebová, Roubíková. Trenér: Milan Klos.