Bojovnost na favorita nestačila!

30.03.2015 10:24

Bojovnost na favorita nestačila !

 

TJ Sokol Stará Lysá – FK Rakovník  4 : 1  (2 : 0)

 

První jarní zápas sehrály hráčky FKR na hřišti jednoho z dvou kandidátů postupu do první ligy, s kterým na podzim doma prohrály 1 : 5.

Od úvodního hvizdu rakovničanky začaly velmi aktivně a také se dostaly do první šance ve 3. minutě, ovšem Mikešová nedokázala po samostatném úniku dobře vyběhnuvší domácí brankářku prostřelit. A domácí hráčky trestali. Rychle rozehrály aut a následná střela domácí útočnice pronikla mezi tyčkou a Pavlíčkovou do sítě – 1 : 0. Ve 12. minutě mohla srovnat Fedorková, ale na malém vápně nedokázala přesný trestný kop Vedralové usměrnit do sítě. Hra v poli byla vyrovnaná, ale domácí hráčky byly nebezpečnější. Ve 32. minutě předvedly ťukes, který vyústil do druhého gólu – 2 : 0.

Druhý poločas pokračoval ve stejném duchu. Hráčky FKR byly aktivnější, ale šance Poláčkové a Dubcové skončily na domácí obraně v čele s brankářkou. V 55. minutě vyšel další rychlý protiútok domácích a bylo to 3 : 0. Až v 73. minutě se prosadila Košvancová, její střelu z hranice pokutového území tečovala domácí obrana – 3 : 1. Domácí však dokázaly za 3 minuty odpovědět opět z rychlého protiútoku a upravit na konečných 4 : 1.  

 

Milan Klos: „Holky mě překvapily nasazením, kterým předčily soupeře. Jeho hra však byla mnohem efektivnější. Proměnit dvě tutovky hned v úvodu, mohl se zápas vyvíjet jinak. I přes porážku hodnotím zápas pozitivně, pochvalu zaslouží celý tým.“

 

Sestava: Pavlíčková – Fedorková (88. Ajksnerová), Vedralová, Králíková, Novotná – Plháková (46. Slavíková), Poláčková, Dubcová (80. Churanová), Andrová (66. Rubešová) – Košvancová, Mikešová (83. Černá). Trenér: Milan Klos.