Bezproblémový postup do 3.kola poháru!

24.11.2014 07:22

Bezproblémový postup  do 3. kola poháru !

 

TJ Čechie Tuklaty - FK Rakovník    0 : 6  (0 : 3)

 

Neznámý pohárový soupeř, který se drží na předních místech své divizní skupiny, neměl být pro rakovnické hráčky překážkou k postupu do 3. kola poháru KFŽ, kde na vítěze čeká prvoligový ženský tým FC Viktoria Plzeň.

Od prvních minut byl znát výkonnostní rozdíl mezi oběma týmy, útočná aktivita jednoznačně byla na kopačkách hráček FKR. V 7. minutě agilní Poláčková trefila přízemní centr Plhákové patičkou do tyče a odražený míč uklidila do sítě nekompromisně Fedorková – 0 : 1. V 10. minutě se vyznamenala Horáčková, když zlikvidovala únik domácí hráčky. V 18. minutě Poláčková po odvážném průniku z úhlu přesně zamířila na vzdálenější tyč 0 : 2. Další gól padl až 4 minuty před koncem poločasu. Na konci kombinace Fedorková, Plháková byla střela do tyče a pohotová dorážka Rubešové – 0 : 3.

Po změnách v sestavě se ve druhém poločase rakovnické hráčky gólově prosadily až v 72. minutě, kdy po levé straně drze pronikla Rubešová a od brankové čáry předložila tutovku Plhákové – 0 : 4. O 3 minuty později se prosadila kapitánka Novotná střelou z 20 m do šibenice – 0 : 5. Čtyři minuty před koncem gólovou tečku za utkáním dala Ajksnerová, která přesnou tečí zužitkovala střílený rohový kop Poláčkové – 0 : 6.

 

Trenér Milan Klos: „Naše převaha byla od začátku evidentní, ale potýkali jsme se spoustou zbytečných chyb v defenzivní činnosti, které domácí tým naštěstí nedokázal potrestat. V prvním poločase nejvíce pomohla Poláčková, která byla k neudržení, a hlavně její zásluhou jsme získali uklidňující náskok. Výborně zapracovala i na pozici stoperky Stránská, která musela roli převzít v průběhu zápasu po zranění Vedralové.“ 

=