9. kolo: RAKOVNÍK - MOŘINA 5:0

15.11.2008 13:30

FK Rakovník - Baník Mořina 5 : 0 ( 2:0)

Na poslední zápas podzimní sezony nastoupily rakovnické hráčky na domácím hřišti proti poslednímu týmu tabulky - Baníku Mořina, který v loňské sezoně také postoupil z 3.ligy. Po předchozích předvedených výkonech a dosažených výsledcích byl cíl pro tento zápas jasný, získat tři body a potvrdit vítězství proti Trutnovu. Hned od začátku zápasu bylo na hřišti jasně vidět, kdo bude určovat tempo zápasu a byly to právě domácí hráčky. V prvních 10-ti minutách zahrávaly 7rohových kopů, ale bohužel ani jeden nevyužily. Až ve 25.minutě po spolupráci Stránské,která vysunula Liprtovou a následném zakončení Kierykovou vedly 1:0. Druhý gól přidala ve 35.minutě Zelenková, která chytře,levou nohou, dorazila střelu Brabcové z hranice vápna. Soupeřky si nevytvořily v podstatě žádnou šanci a bylo to hlavně díky aktivní hře a důráznému napadání. Druhý poločas se odehrával ve stejné režii, jako ten první, když aktivita byla výrazně na straně domácích. Další branku přidala opět Zelenková a opět levou nohou, když využila stříleného centru do vápna od Brabcové 3:0. Pak nevyužila jasnou šanci ke skórování Kieryková, která tváří v tvář brankářce neproměnila. Další branka padla v 70.min zápasu, když po rohovém kopu a opakovaném centru do vápna, nikým nekrytá Novotná na zadní tyči dorážela do otevřené branky 4:0. Gólový účet uzavřela Roubíková, kterou po individuální akci zastavila hostujcí hráčka nedovoleně v pokutovém území a sama faulovaná proměnila pokutový kop 5:0. V druhém poločase měly hráčky Mořiny jedinou šanci, kdy útočnice utekla domácí obraně,ale nezakončila do prostoru branky a tak stav zůstal nezměněn.

Hodnoceni:" Spokojenost. Je dobře, že jsme potvrdily vítezství venku a za poslední dva zápasy získaly 6bodů, což nás vratilo zpět do hry a souboj o střed tabulky. Je docela škoda, že podzim končí, protože jsme konečně začali předvádět hru, kterou umíme a hlavně která přináší výsledky. Samozřejme je to i na úkor toho, že některé hráčky nehrají na postech, kde byly zvyklé, nebo nastupovaly dříve, ale ukazuje se, že to tak týmu sedí a plně z toho těží. Doufám, že na tyto výkony navážeme i v jarní sezoně a nebude hrát tak ustrašeně, bojácně, jako v úvodu podzimu. Myslím, že holky samy zjistily co potřebují k tomu, aby se vrátily zpět ke svým výkonům a budou se toho držet. Dnešní zápas toho byl jasným důkazem, protože jsme soupeře jasně přehrály.

Sestava: Pavlíčková - Joglová - Balogová, Brabcová, Stránská (75.Pilíková) - Andrová (77.Kvapilová), Zelenková, Novotná, Liprtová (84.Polanecká) - Kieryková (62.Zíková), Roubíková