8. kolo: TRUTNOV - RAKOVNÍK 0:3

09.11.2008 13:30

Trutnov - FK Rakovník 0:3 (0:1)

Za dalším zápasem se hráčky FK vydaly do dalekého Trutnova. Vyjíždělo se v půl 9 ráno a návrat v osm večer, takže už jen cesta byla velmi náročná. Navíc domácí hráčky hrají svoje zápasy v obci Pilníkov, zhruba 10km před Trutnovem, kde podmínky byly šílený - neposekáno, starý kabiny, bláto - prostě běs, ale to jen na dokreslení atmosféry z výletu:-))

Každopádně zápas byl od začátku v naší režii, naprosto. Hráčky hrály velmi aktivně, od začátku jsme si vytvářely šance, dobrým napadáním soupeře, vyhráváním osobních soubojů, kombinací a držením míče. Už v 5.minutě po rohu těsně minula hlavou Zelenková, pak nepřesně zakončila Liprtová, Andrová trefila brankářku a Roubíková přestřelila. První branka padla po spolupráci Roubíkové, Zíkové a Novotné, která zakončila přesně k tyči 0:1 (27.minuta). Do konce poločasu měla šanci zvýšit Roubíková,ale špatně trefila míč. Druhá půle pokračovala, jak ta první skončila.. napadání, presink, důraz. Domácí se v podstatě neprosadily, neměly z čeho, nevěděly co hrát. Druhá branka padla po dobré přihrávce Zíkové, která ve vápně našla Kierykovou a ta prostřelila na zadní tyč brankářku po druhé - 0:2 (73.min). Třetí branku vstřelila Pilíková, která byla zhruba minutu na hřišti a využila ideální pas ze strany od Roubíkové a z hranice malého vápna se nemýlila a uzavřela na 0:3 (90.min).

Hodnocení: "Konečně. Nechválím nijak často, spíše naopak, ale za dnešní výkon musím všechny holky opravdu pochválit, plně si to zaslouží. Celý tým šlapal, bojoval, dřel a šel si za vítezstvím od začátku do konce. Ve hře bylo vše, co nám doposud vždy nějak chybělo. Takhle bych si představoval naši hru a je na holkách, jestli hlavně ony cítí a vidí rozdíl. Potěšitelné je i to,že jsme neinkasovali, hráli zodpovědně zezadu a dokázali vstřelit tři branky. Musíme tři body potvrdit příští týden doma s Mořinou."

Sestava: Pavlíčková - Joglová, Balogová, Brabcová, Stránská - Andrová (65.Kieryková), Zelenková, Novotná, Liprtová (89.Pilíková) - Zíková (80.Kvapilová), Roubíková (90.Polanecká)