8.kolo 2013-2014

05.03.2014 08:54

Na závěr FK Rakovník a SK Kladno beze ztrát !

 

K posledním dvěma zápasům zajely hráčky FK Rakovník do České Lípy, kde je čekaly soupeři z posledních míst tabulky R. S. C. Čechie Slaný a domácí FC Démoni Česká Lípa.

V prvním zápase se Slaným šel FKR díky důrazu Poláčkové do vedení ve 2. minutě, ale soupeř z protiútoku vyrovnal – 1 : 1. Postupně se však začala projevovat kvalita na straně rakovnických hráček, což vedlo do poločasu k navýšení skóre o dvě branky díky střelám Jungové – 3 : 1. Ve druhém poločase už byla hra zcela v režii FKR. Během tří minut mezi 19. a 22. minutou vstřelil tři branky. Dvakrát se trefila Jungová a celkem čtyřmi brankami potvrdila svou pozici nejlepší střelkyně soutěže, jednou skórovala Hrdličková – 6 : 1. V závěru hráčky FKR už šetřily síly, přesto výsledek si s přehledem pohlídaly.

Ve druhém zápase s domácími „Démonkami“ se rakovnické hráčky proti pevné obraně těžce prosazovaly, navíc měly i štěstí, když dvakrát Krömrovou zachránila tyč. Do vedení šel FKR až ve 13. minutě po hlavičce Poláčkové – 0 : 1. Další góly přišly až ve druhém poločase. Nejprve v 19. minutě domácí rozebraly rakovnickou obranu – 1 : 1, poté v 22. minutě Hrdličková téměř z brankové čáry propasírovala míč do českolipské branky – 1 : 2, aby o minutu později ta samá hráčka nešťastně usměrnila míč do vlastní branky – 2 : 2. Pak však „Démonkám“ došly síly, což vedlo k exhibici hráček FKR a pěti brankám, o které se zasloužily dvakrát Jungová, jednou Hrdličková, Poláčková a Dubcová – 2 : 7.

 

Vedoucí týmu FKR Zdeněk Učík: „Dnes holky zvládly oba zápasy s přehledem, i když druhý byl výsledkově dlouho na vážkách. Za celý soutěžní ročník si všechny hráčky, které nastoupily, zaslouží poděkování a uznání za to s jakou bravurou si poradily se všemi soupeři. Vždyť ztratily v šestnácti zápasech jen dva body.“

 

Sestava FKR: Krömrová – Vedralová, Jungová, Hrdličková – Dubcová, Poláčková, Košvancová.

 

To do Stochova měl tým SK Kladno cestu kratší, čekaly ho soupeři ze středu tabulky SK Olympie Rakovník a FC Balticflora Teplice.

S Olympií, jako domácími, kladenský tým od 3. minuty vedl gólem Plzákové, kterou vybídla k zakončení Ilona Fedorková, ale za další dvě minuty už o gól prohrávala, když nejprve Adéla Brabcová uklidila odražený míč přesně k tyči a poté vyšla kombinace Andrové a do prázdné zakončující Joglové – 1 : 2. V další fázi však Kladno využilo příliš časté chyby hráček Olympie při rozehrávce a potrestalo je do přestávky třemi góly – 4 : 2. Dvakrát trestala Plzáková sama a završila tím hattrick, jednou přihrála do tutovky Denise Fedorkové. Druhá půle však byla o něčem jiném. Olympie se snažila vyrovnat, ovšem chyběl jí klid v koncovce, přesnější zakončení. Snížení přišlo až dvě minuty před koncem a zařídila je Joglová ve spolupráci s Mladou – 3 : 4. Vítězství však SK Kladno bezpečně uhájilo.

To druhý zápas s teplickým týmem gólově začal v 7. minutě nešťastnou přihrávkou Vajcové do gólu Teplic – 0 : 1. Naštěstí ještě do poločasu střelecky disponovaná Plzáková v 12. a 13. minutě otočila skóre ve prospěch Kladna – 2 : 1. Po půli, 8 minut před koncem, odčinila svoji chybu ze sedmé minuty Vajcová, když zužitkovala krásnou patičku Ilony Fedorkové – 3 : 1. Konečnou podobu skóre dala až závěrečná minuta. To kladenská obrana nezachytila kombinaci teplického týmu – 3 : 2.

 

Sestava SK Kladno: Abbrentová – Kieryková, Fedorková I., Řezáčová – Plzáková, Fedorková D., Káňová.