6.kolo 5.3.2017

08.03.2017 07:50

Konečné pořadí: FKR vítězí, Olympie třetí !

 

 

Poslední šestý hrací den divizní soutěže ve futsalu žen došlo ve slánské hale na derby rakovnických týmů SK Olympie a FK. Dalším soupeřem byl oběma týmům pátý tým SK Sahara Vědomice.

 

V prvním utkání mezi FK Rakovník a Vědomicemi měly hráčky FKR navrch, ale proti zhuštěné obraně se poměrně těžce prosazovaly. Svoji roli favorita však zvládly s přehledem. Do poločasu se trefily třikrát. Údržba před derby ve druhém přinesla jen jeden další gól. Střelkyněmi byly 2 x Bezchlebová, Fedorková, Lodeová – 4 : 0.

 

Druhým zápasem bylo rakovnické derby s FKR jako domácím týmem a mělo jednu pikantní příchuť. Rozhodovalo totiž o celkovém vítězi divize, přičemž výhra jednoho z týmů znamenala pro něj i celkové vítězství, remíza by posunula k celkové výhře Českou Lípu. Ráz utkání dala hned 1. minuta, když si s Havlíkovou, pohrála nejlepší střelkyně Olympie Andrová – 0 : 1. O pět minut bylo srovnáno po chybě obrany Olympie a střely k tyči Lodeové – 1 : 1. O minutu později šla Olympie opět do vedení zásluhou Vajcové – 1 : 2, ale do poločasu FKR opět srovnal z přísně nařízené penalty, kterou nejlepší střelkyně FKR Lodeová bezpečně proměnila – 2 : 2. Druhý poločas bylo jedno velké drama, když se oba týmy snažily strhnout vítězství na svou stranu. Když už zápas spěl k nerozhodnému výsledku, rozhodla v poslední minutě pro FKR nešťastná teč Hajnové při rozehrávce rohového kopu – 3 : 2.

 

Ve třetím zápase proti domácím Vědomicím se hráčky Olympie z porážky od FKR brzo oklepaly. Do poločasu se trefily třikrát, ve druhé půli si však otevřely střelnici. Odevzdanému soupeři nasázely celkem 11 branek, o které se postaraly 4 x Andrová a Dubcová, 2 x Hajnová a 1 x Vajcová – 11 : 0.

 

Při závěrečném rautu se rozdělovaly i ceny, které si vesměs odnesly hráčky FKR a Olympie. Nejlepší střelkyněmi se s osmnácti góly z dvanácti zápasů staly Lodeová (FKR) a Andrová (Olympie), třetí byla s jedenácti brankami Bezchlebová (FKR). V kanadském bodování zvítězila s 29 body Lodeová, druhá byla Andrová s 28 body a třetí s 27 body Dubcová (Olympie).

 

Vedoucí týmu FKR Zdeněk Učík: „Konec dobrý, všechno dobré. Při rozhodujícím utkání s Olympií jsme měli o trochu víc štěstí a tak při zaváhání České Lípy jsme opět vyhráli svou divizní skupinu a můžeme se těšit na boje při Mistrovství ČR ve futsalu žen, letos v Plzni.“

 

Vedoucí týmu Olympie Jaromír Štefan: „Pro letošek jsme si dali cíl vyhrát. Nakonec jsme se o vítězství prali do poslední minuty. Jak jsme měli víc štěstí v prvním zápase s FKR, tak tentokrát se přiklonilo k soupeři. Na Mistrovství ČR budeme ale hrát také, z naší skupiny postupují první tři týmy.“

 

Sestava FKR: Havlíková – Fedorková, Rubešová, Tománková – Bezchlebová, Lodeová, Ajksnerová, Černá.

 

Sestava Olympie: Vacíková – Brabcová Alžběta, Hajnová, Vajcová – Andrová, Dubcová, Brabcová Adéla.