5. kolo: RAKOVNÍK - MALÁ SKÁLA 5:0

11.10.2008 14:00

FK Rakovník - Malá Skála 5 : 0 (5:0)

Další domácí zápas rakovnické hráčky přivítaly 4bodovou Malou Skálu a úkol zněl jasně - bodovat a pokud možno plným počtem. Na průběh zápasu měly vliv 2 důležité okolnosti. Na straně domácích udělal trenér několik změn v sestavě,zvláště pro vystužení defenzívy a od začátku zápasu nastoupila v minulém zápase velmi úspěšná střelkyně Kieryková. Na straně hostí došlo po cstě na utkání k defektu na autě a tudíž přijela jen část týmu,a proto musely hostující hráčky nastoupit s jinou brankářkou a 9hráčkami v poli.Obě tyto okolnosti měly samozřejmě na průběh zápasu velký vliv. Vzhledem ke sníženému počtu hráček se domácí do soupeře doslova "zakously"a šly si důrazně za první brankou.Tu vstřelila po kombinaci se Zelenkou Kieryková a začala svůj střelecký koncert.Po druhé se trefila hned po dalších 6minutách,kdy využila zaváhání hostující obrany a zvýšila na 2:0. Pak následovaly neproměněné šance Liprtové,Kierykové a Roubíkové,když se pak k zakončení dostala sváteční střelkyně Brabcová a z hránice vápna skorovala potřetí(25.min).Pak se opět trefila Kieryková,když ji před prázdnou bránu naservírovala míč po individuální akci Roubíková a bylo to 4:0(32.min)Brankově uzavřela první poločas velmi aktivně hrající Andrová,která překvapila brankářku polostřelou a polocentrem a míč skončil v síti (40.min).V průběhu prvního poločasu dorazila druhá část hráček z Malé Skály a síly na hřišti se vyrovnaly.Celý druhý poločas byl velmi dobře odehraný ze strany domácích,bohužel bez gólového efektu.Velmi dobré příležitosti měla Joglová,Zelenková,Zíková,Roubíková ale bohužel buď vždy dobře zasáhla brankářka a nebo nebyla trefena branková konstrukce.

Hodnocení: "Konečně! I když hosté nezačaly kompletní a my toho využily v plné míře, mohlo se taky stát,že bychom se trápily a nedaly ani branku. Ale my jsme začaly opravdu velmi aktivně a za každou brankou si poctivě šly. Provedené změny v sestavě se projevily a zahrály jsme velmi disciplinovaně zezadu. Oba krajní beci zahrály dnes velice kvalitně a konečně jsme nedostaly gól a doufám,že nám tohle vrátí jistotu a sebevědomí. Petra Kieryková teď začala střílet důležité góly a to je moc dobře. Holky si snad dokázaly, že fotbal hrát nezapomněly a snad je tento zápas nakopne."

Sestava: Pavlíčková - Novotná - Balogová, Brabcová, Stránská - Andrová (86.Polanecká), Joglová, Zelenková, Liprtová(77.Šachová) - Kieryková (57.Zíková), Roubíková (82.Pilíková)