5.kolo Brno - FK Rakovník 1:0

04.10.2017 14:13

Bez branek to nepujde !

 

FC Zbrojovka Brno – FK Rakovník   1 : 0  (1 : 0)

 

V 5. kole II. ligy musely hráčky FKR zajet do moravské metropole, kde je čekal soupeř zvučného jména, ale momentálně na posledním místě tabulky.

Od úvodního hvizdu se hrál fotbal nahoru dolů se šancemi na obou stranách. První kdo se dokázal prosadit, byly domácí hráčky v 15. minutě. To zaváhala pravá strana rakovnické obrany, brněnská křídelnice přesně naservírovala míč na volnou nabíhající hráčku, která nekompromisně propálila Havlíkovou – 0 : 1. Hůře mohlo být v 26. minutě, kdy Havlíková v pokutovém území zatáhla na poslední chvíli za ruční brzdu, za což obdržela žlutou kartu a musela čelit penaltě. Naštěstí domácí hráčka branku netrefila.

Celý druhý poločas se nesl ve znamení tlaku hráček FKR, opět se však v plné míře projevil zásadní problém letošního podzimu, tj. neproměňování šancí. Sami před brankářkou se ocitly  Bezchlebová a Landesková,které ovšem své tutovky zahodily.Lodeová měla také pěknou brankovou příležitost..O  převaze hostujícího týmu svědčí i poměr střel na branku ve druhém poločasu, který FKR vyhrálo   7 : 1.

 

Zdeněk Učík: „Co je to platné, že jsme na hřišti lepší, když nedokážeme proměnit, i ty nejvyloženější šance. Zbytečně tak přicházíme o body. Přesto bych chtěl holky pochválit, zejména za výkon ve druhé půli.“

 

Sestava: Havlíková  - Černá, Kubešová, Králíková, Brūcknerová  - Ajksnerová (70. Rubešová), Fedorková, Erbová, Lodeová – Bezchlebová, Landesková. Trenér: Milan Klos.