5.kolo 25.2.2017

27.02.2017 11:09

FKR se posouvá o skóre před Olympii na druhé místo !

 

Pátý hrací den čekaly futsalistky FK Rakovník a SK Olympie Rakovník jako domácí týmy ve slánské hale další dvě odvety s lídrem soutěže FC Démoni Česká Lípa a předposledním R. S. C. Čechie Slaný.

 

V prvním utkání nastoupila Olympie proti České Lípě. Od první minuty jako by se hráčky Olympie na hřišti hledaly a to vedlo k chybám, který dokázal severočeský tým potrestat. Ve 4. minutě chybovala Kieryková a hosté šli do vedení. Naštěstí v té samé minutě Dubcová po spolupráci s Jungovou srovnala. Za tři minuty však Démonky potrestaly další zaváhání při rohovém kopu. Pak se přeci jen dostala Olympie do tlaku, ale ten byl hodně zbrklý a tudíž bez efektu. Navíc 8 minut před koncem byla potrestána chyba Vajcové. Zmar v závěru zápasu podtrhlo těžké zranění Jungové. Konečný stav – 1 : 3.

 

Druhé utkání sehrál FKR se Slaným a prokázal stále lepší formu. Po sedmi minutách se dostal do třígólového vedení, a to v poklidu udržoval až do konce zápasu. V tomto zápase se blýskla Lodeová, která byla u pěti branek ze šesti. Dvě branky vstřelila Lodeová a Bezchlebová, po jedné přidaly Kubešová a Rubešová. Konečný stav – 6 : 2.

 

Ve třetím zápase mezi Olympií a Slaným se rakovnické hráčky proti mnohem slabšímu soupeři srovnaly a od prvních minut dokazovaly, kdo je na hřišti pánem. Od páté minuty se v pravidelném intervalu 3 až 5 minut navyšovalo skóre ve prospěch Olympie na konečný stav – 7 : 0. Střelecky se prosadila se čtyřmi brankami Hajnová, zbylé tři přidaly Kieryková, Adéla Brabcová a Vajcová.

 

Mistrovsky zvládly hráčky FKR čtvrtý zápas s Českou Lípou. Vyrovnaný začátek je nijak nerozhodil, navíc celý tým držela celé utkání brankářka Havlíková. V 9. minutě se prosadila zkušenost v podobě přihrávající Kubešové a do prázdné zakončující Lodeové. Do poločasu se ještě trefily Bezchlebová a Kubešová. Druhý poločas už nedaly hráčky FKR favoritovi šanci, přidaly další dvě branky ze sálovek Lodeové a Kubešové a náskok s přehledem udržely. Konečný stav – 5 : 2.

 

Vedoucí týmu FKR Zdeněk Učík: „Po dvou našich suverénních výhrách je první trojice hodně vyrovnaná. Vedoucí Česká Lípa má náskok jednoho bodu na nás i Olympii, a protože ji čekají dva slabší soupeři, náskok nejspíš udrží. Nás příští týden čeká derby, které tak zřejmě rozhodne jen o druhém místě.“

 

Vedoucí týmu Olympie Jaromír Štefan: „Utkání s Českou Lípou o první místo jsme vyloženě nezvládli. Soupeř byl sebevědomější pohyblivější i důraznější. Víc než prohra mě však mrzí zranění naší klíčové hráčky.“

 

Sestava FKR: Havlíková – Kubešová, Rubešová, Fedorková, Ajksnerová – Černá, Tománková, Bezchlebová, Lodeová.

 

Sestava Olympie: Vacíková – Vajcová, Jungová, Hajnová, Brabcová Adéla – Andrová, Dubcová, Kieryková,.