4. kolo: VARNSDORF - RAKOVNÍK 5:3

04.10.2008 15:30

Varnsdorf - FK Rakovnik 5:3 (1:1)

Další zápas II.ligy žen sehrály rakovnické ženy na hřišti pohraničního Varnsdorfa, kde se utkání hrálo na umělé trávě a bohužel na zápas odjely pouze se 12hráčkami,když chyběly Roubíková,Šachová,Pilíková,Kvapilová ze zdravotních důvodů.. Začátek zápasu ukázal, že to bude vyrovnané utkání s velkým počtem osobních soubojů, důrazu. Rakovničanky od začátku hrály velmi disciplinovaně a měly i mírnou přavahu, i když se vše podstatné odehrávalo mezi oběma vápny. Bohužel přišla 21.minuta a dlouhý kop domácí brankářky nedokázala zastavit žádná z hostujících hráček a tak se míč dostal až k útočící hráčce, která šla sama na Pavlíčkovou a s přehledem proměnila 1:0. Hosté se však nevzdaly a dál pokračovaly v aktivní hře, která jim přinesla kýžený úspěch a premiérovou branku v soutěži, kdy po ose Joglová-Zíková-Stránská posledně jmenovaná dorazila střelu Zíkové do prázdné branky(32.min)1:1.Druhý poločas začal opět vyrovnaně a rakovnické hráčky měly na noze vedení,konkrétně aktivně hrající Stránská, která nedala, po nahrávce Andrové,sama před prázdnou brankou. To byl asi zlom zápasu, protože pak přišla pro Rakovník pohroma v podobě 4 branek za sebou, které byly všechny po nedůrazu obránkyň a naopak důrazu a dravosti domácích útočnic.Za stavu 5:1 hrály hráčky FK asi nejlepší fotbal v dosavadním průběhu soutěže a přineslo to ještě dvě vstřelené branky,které obě zaznamenala Kieryková,které stačilo pouhyých 13minut na dva přesné zásahy.

Hodnocení: "Velká škoda, vztek a smutek. Odehrály jsme zatím nejlepší utkání od začátku soutěže, konečně vstřelily i potřebné branky, ale jaké my dostáváme góly to je katasrofa. Bohužel musím na rovinu říct, že dnes nám totálně vyhořely obě krajní obránkyně a jestli holky nepochopí, že jsme o soutěž výš a nepřitvrdí, budeme biti dál. Opravdu je velká škoda, že nevezeme body, protože my jsme je dnes soupeři darovaly naivní hrou v obraně a naprostým nedůrazem.Některé holky jsou okopané, otlučené a my nedokážeme přerušit hru faulem,vyhraným osobním soubojem Jinak nemám co vytknout, opravdu to jinak bylo podařené a odmakané utknání.Bohužel."

Sestava: Pavlíčková - Novotná, Balogová, Brabcová, Polanecká - Andrová, Joglová, Stránská, Liprtová - Zelenková, Zíková(77.Kieryková)