4.kolo 24.9.2016 FK Rakovník - 1.FC Olomouc

26.09.2016 09:51

Rozhodly chyby v obraně !

 

FK Rakovník – 1. FC Olomouc  2 : 3  (0 : 1)

 

Ve 4. kole II. ligy přivítaly hráčky FKR tým Olomouce, se kterým prohrály na jeho hřišti v předehrávce 11. kola 4 : 6.

Po úvodním vzájemném oťukávání se přenesla aktivita na kopačky olomouckých hráček. Po nastřeleném břevnu korunovaly svůj výkon gólem v 28. minutě. Na střelu pod břevno z hranice pokutového území Havlíková nedosáhla – 0 : 1. Poslední pětiminutovka prvního poločasu však patřila domácím hráčkám, ovšem bez gólového efektu.

Snaha domácího týmu o vstřelení branky se přenesla i do druhé půle. V 52. minutě to konečně vyšlo. Po rohovém kopu Lodeové se svým důrazem v malém vápně prosadila Černá – 1 : 1. A v 62. minutě šel FKR do vedení. To Fedorková vlétla mezi obránkyni a brankářku a špičkou kopačky píchla míč do branky – 2 : 1. Za 3 minuty však bylo vyrovnáno. Poprvé nevyšel ofsajd systém a hostující útočnice si se šancí tváří tvář Havlíkové poradila – 2 : 2. Snaha FKR rozhodnout zápas se promítla jen do počtu rohových kopů. Osudovou se stala 75. minuta, kdy nedorozumění obrany potrestala hostující útočnice přehozením Havlíkové – 2 : 3. Zbytek utkání se rakovnické hráčky hnaly za vyrovnáním, ale výsledkem byla jen pěkná střela Lodeové, kterou hostující brankářka zázračně vyrazila.     

 

Milan Klos: „Co říci k dnešnímu zápasu. Snad jen to, že jak špatně jsme začali, tak špatně jsme i skončili. Fotbal je o chybách a my jsme udělali o jednu víc než soupeř, proto jsme prohráli. Je třeba, aby si z tohoto zápasu vzaly holky ponaučení a pochopily, že přemíra motivace je někdy na škodu. Pro mě osobně dnes velké zklamání.“

 

Sestava: Havlíková – Ajksnerová, Kubešová, Lodeová, Brücknerová – Černá (1), Fedorková (1), K. Rubešová, Fadrhoncová – Bezchlebová, Kobesová.na lavičce A.Rubešová,Nováková a Horáčková  Trenér: Milan Klos.