4.kolo 5.2.2017

06.02.2017 12:00

FKR i Olympie v Kadani stoprocentní !

 

První dva zápasy odvetných utkání divizní soutěže ve futsalu žen sehrály oba rakovnické týmy v Kadani s domácím FC Betis Kadaň, který je čtvrtý s šestibodovou ztrátou na druhou Olympii a tříbodovou na třetí FKR a Svarog FC Teplice, který je poslední ze sedmi účastníků bez bodového zisku.

 

V prvním utkání sehrála SK Olympie Rakovník s Teplicemi. Od první minuty to byla hra na jednu bránu, která s sebou nesla hodně trpělivosti na sálovkách rakovnických hráček. Poprvé se prosadily záskuhou Andrové až v 10. minutě po krásném pasu Bětky Brabcové. Do poločasu se ještě prosadila Adéla Brabcová. Druhá půle se nesla ve stejném duchu, jen gólů do sítě padlo dvakrát víc. Zasloužily se o ně 2 x Adéla Brabcová, jednou Andrová a Bětka Brabcová. Konečné skóre – 1 : 6.

 

V dalším utkání hrál FK Rakovník s domácím FC Betis. Od úvodního hvizdu byly hráčky FKR aktivnější, jenže gólový účet otevřely až v 11. minutě. Během pěti minut druhé půle své vedení pojistily. Hattrickem se blýskla Bezchlebová, po gólu přidaly Fedorková a Lodeová. Konečné skóre – 1 : 5.

 

Hned v následujícím zápase musel FKR nastoupit proti Teplicím, ale na hře to nebylo znát. Pohlednou hrou a hezkými brankami navyšoval od 3. minuty skóre, které se zastavilo těsně pod kýženou desítkou. Pětkrát se trefila Lodeová, dvakrát Kubešová, jedenkrát Fedorková a Černá. Konečný stav – 0 : 9.

 

Čtvrtý zápas sehrála Olympie s Kadaní. Od úvodního hvizdu a vlastně v celém průběhu zápasu byla hra z obou stran hodně opatrná, svázaná taktikou. Naštěstí bylo na straně Olympie víc zkušeností, které do půle zúročila Andrová a Hajnová k vybudování dvoubrankového náskoku. V závěru snahu domácích o vyrovnání utnula Adéla Brabcová, která do prázdné zakončila akci Hajnové. Konečný stav – 0 : 3.

 

Vedoucí týmu Olympie Jaromír Štefan: „Dneska jsme hráli jen to, co jsme museli. Taktický výkon podpořený skvělou brankářkou znamenal 6 bodů. Po osmi zápasech z dvanácti ztrácíme jen jeden bod na vedoucí Českou Lípu.“

 

Vedoucí týmu FKR Zdeněk Učík: „Dnes holky předvedly velmi dobrý výkon, který nám přinesl jasné dvě výhry a také naději do bojů o celkové prvenství, o které se budeme chtít porvat. Nyní na první Českou Lípu ztrácíme 4 body, na druhou Olympii 3 body.“

 

Sestava FKR: Havlíková – Kubešová, Tománková, K. Rubešová, Fedorková – Lodeová, Bezchlebová, Černá.

 

Sestava Olympie: Vacíková – Brabcová Alžběta, Hajnová, Jungová – Andrová, Dubcová, Brabcová Adéla.